Šiltasis sezonas neįsivaizduojamas be gardžių grilio patiekalų – būtent tuomet galime atsitraukti nuo viryklės ir išbandyti naujus receptus. Visgi, tam, kad naujieji eksperimentai neapviltų, būtina žinoti kelias pagrindines taisykles – jei visuomet jų laikysitės, tiek namiškiai, tiek draugai liks sužavėti Jūsų įgūdžiais. Kokie aspektai garantuoja nepriekaištingą grilio patiekalų skonį?

1. Tinkamas marinavimas

Tikėtina, kad mėsą marinuosite pagal tam tikrą receptą, tačiau net ir tuomet svarbu nedaryti kelių esminių klaidų. Marinuojamus produktus visuomet laikykite šaldytuve, sandariuose induose. Jokiu būdu nesirinkite metalinių indų ar folijos – tuomet mėsa gali pakeisti spalvą ar netgi įgauti ne itin malonų metalo skonį. Viso marinavimo metu mėsą bent kartą reikėtų apversti, kad prieskoniai galėtų tolygiai pasiskirstyti. Taip pat reikėtų vengti druskos – ji mėsai suteiks sausumo, todėl iškepus ją bus sunku sukramtyti.

2. Kokybiška grilio įranga

Net nekyla abejonių, kad kokybiškas grilis ženkliai prisideda prie Jūsų patiekalų sėkmės. Pagalvokite, kiek į šią įrangą galite investuoti ir keliems žmonėms dažniausiai gaminsite – tai padės pasirinkti tinkamą dydį. Šiuo metu prekyboje galima rasti tiek visiškai paprastų, tiek labai modernių ir funkcionalių grilio įrenginių, todėl priklausomai nuo poreikių, nesunkiai išsirinksite pačius tinkamiausius. Visus juos apžiūrėti galite čia. Atidžiai rinkitės ir visus papildomus priedus – tuomet gaminimo procesas bus kur kas paprastesnis.

3. Optimalios kepimo sąlygos

Jokiu būdu nedėkite maisto ant atviros liepsnos – procesas dėl to tikrai netaps greitesnis, tačiau greičiau apdeginsite mėsos paviršių. Luktelėkite, kol anglys ar malkos sudegs iki žarijų. Jei naudojate degų skystį, nepilkite jo prieš pat dedant produktus – jis turi visiškai išgaruoti. Siekiant išvengti kenksmingų medžiagų išsiskyrimo, prieš dedant mėsą ant grotelių, ją reikėtų nusausinti, o po nuolat vartyti, kad riebalai negalėtų lašėti ant žarijų.

4. Pakankamas kepimo laikas

Labai svarbu, kad mėsa būtų tinkamai iškepusi – tik taip pavyks išgauti nepriekaištingą jos skonį. Dažnai pasitaiko situacijų, kuomet išorė jau atrodo apdegusi, o vidus dar yra pusžalis. Tokiais atvejais ypač pasitarnauja mėsos termometrai, kurie leidžia pamatuoti vidinę jos temperatūrą. Visų produktų iškepimo laikas skiriasi: pavyzdžiui, vištienai pakanka 70-75, o kiaulienai – 80-85 laipsnių. Jei šio priedo dar neturite, pabandykite į mėsą įsmeigti peilį ar šakutę ir patikrinti, ar jie lengvai bedasi.

5. Kruopščiai pasirinkta vieta

Grilį reikėtų pastatyti ant lygaus, nedegaus paviršiaus, tolėliau nuo namo ar medinių konstrukcijų. Reikėtų vengti medžių, vaikščiojimo zonų ir uždarų patalpų – taip išvengsite gaisro pavojaus. Labai dažnai šiam tikslui pasitelkiamos specialios kepsninių pavėsinės su stogeliu. Jų konstrukcijos užtikrina maksimalų saugumą ir komfortą. Tokiose pavėsinėse dažnai galime aptikti lentynėles ar strypelius, ant kurių galima patogiai susidėti visus grilio atributus. Platų jų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė.

6. Maksimali švara

Tai – savaime suprantamas, tačiau labai svarbus niuansas, nuo kurio gali priklausyti Jūsų patiekalų skonis ar kvapas. Groteles rekomenduojama nuvalyti du kartus: baigus gaminti ir prieš pradedant darbą. Taip būsite tikri, kad po paskutinio naudojimosi ant jų neliko jokių maisto likučių, kurių galbūt nepastebėjote groteles valydami pirmą kartą. Šis procesas nepareikalaus didelių pastangų, tačiau grilio patiekalų gaminimas bus gerokai higieniškesnis.

Įsiminę visas šias taisykles, net ir sudėtingiausius grilio patiekalus pagaminsite efektyviai ir svarbiausia – skaniai. Nepabijokite paeksperimentuoti ir išbandyti naujus receptus – juk grilis gali būti pritaikytas ne tik mėsai, bet ir daržovėms ar netgi desertams!

Užsakymo Nr. KMC200040

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: