Deadline news nuotr.

Tai buvo lemtinga 1944 metų diena Aušvice, kai Edita Steiner, būdama 20-ies, susitiko su 23 metų Johanu Mackay. Johanas buvo Škotijos specialiųjų pajėgų karys, įkalintas Italijos kalėjimo stovykloje Libijoje, iš kurios pabėgo apsimesdamas Italijos kareiviu. Iš koncentracijos stovyklos Aušvice jis išlaisvino dešimtis žmonių. Tarp jų buvo ir Edita. Po vienas kito sutikimo, išsigydę karo žaizdas, jaunuoliai, be jokios abejonės, įsimylėjo. Šiais metais pora šventė daugiau nei 70 metų kartu buvimo progą.

Antrojo pasaulinio karo metais Edita prarado 39 savo šeimos narius. Išgyveno tik ji ir jos motina, gyvenusios Vengrijos Sėkešfehėrvaro regione. Iš ten buvusio geto, moterys traukiniu buvo pervežtos į Aušvico koncentracijos stovyklą. Kartu su šimtais kitų, Edita jautė nuolatinę mirties baimę. Kaliniai buvo gąsdinami mirties bausmėmis. Jie priklausė kalėjimui, kuriam tuo metu vadovavo „Mirties angelu“ pramintas Jozefas Mengelė. Jis buvo vienas iš sukarintos nacistinės Vokietijos organizacijos (SS) psichologų, kurio paskirtis buvo sadistinių eksperimentų su žmonėmis vykdymas.

6

Galų gale atėjo laisvės diena. Šokių vakarėlyje Johanas paprašė draugo paklausti Editos, ar ji su juo sutiktų pašokti. Ji atsakė, kad taip, bet tik su viena sąlyga – jeigu Johanas jos paprašys asmeniškai. Sukaupęs visą drąsą, Johanas visgi pakvietė Editą pašokti. Nuo to laiko pora tapo neatskiriama.

8

Pora susituokė 1946 m. ​​liepos 17 dieną. Tada jie grįžo į Škotiją. Pitlochrio mieste Edita ir Johanas įsigijo „Atholl Arms“ viešbutį. Kai jie išėjo į pensiją, grįžo gyventi į Dandžio miestą. Per savo gyvenimą pora susilaukė dviejų vaikų Šaronos ir Peterio, septynių anūkų ir penkių provaikaičių.

9

Edita ir Johanas susikūrė puikų gyvenimą, atšventė 71-ą Valentino dieną kartu. Tačiau likus trims savaitėms iki vestuvių metinių, Edita mirė. Moteris sulaukė 92 metų. Nors ir Editos nebėra kartu su mumis, jos nepakartojama gyvenimo istorija toliau šildo širdis. Šis meilės istorijos pavyzdys tai puikus priminimas pasauliui, kas yra tikroji meilė.

John and Edith MacKay, 96 an 94 celebrating their 91st Valentines day together. IN PIC................. (c) Wullie Marr/HPR For pic details, contact Wullie Marr........... 07989359845

John and Edith MacKay, 96 an 94 celebrating their 91st Valentines day together. IN PIC................. (c) Wullie Marr/HPR For pic details, contact Wullie Marr........... 07989359845

Deadline news nuotr.

11

Deadline news nuotr.

Taip pat skaitykite: „Jungtinė Karalystė“: tikra Botsvanos prezidento ir anglės meilės istorija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: