Pexels.com archyvo nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacijos pranešami skaičiai negailestingi – cukrinis diabetas patenka į populiariausių ligų penketuką, todėl nesunku numanyti, kiek daug žmonių kamuoja šios ligos simptomai. Na, o, jie ne juokais suprastina gyvenimo kokybę. Tad natūraliai kyla klausimas, o kokių priemonių imtis, kad situacija pasikeistų? Vaistai bei įvairūs preparatai yra veiksmingi ir efektyvūs, tačiau – nenatūralūs. Tad gera žinia ta, kad profesionalus mitybos planas veiksminga,  o svarbiausia – visiškai natūrali priemonė, galinti pagerinti šia liga sergančių žmonių gyvenimo kokybę. Tad kviečiame apie tai sužinoti daugiau.

Ar prieš sudarant mitybos planą, cukriniu diabetu sergančiam asmeniui, yra reikalingos kitų specialistų konsultacijos, tyrimai?

Taip, siekiant sudaryti efektyvų bei veiksmingą mitybos planą, galintį užtikrinti geriausius rezultatus, būtina ir endokrinologo konsultacija bei kraujo tyrimai; konsultacija bei kraujo tyrimų rezultatai suteikia itin daug vertingos informacijos apie paciento būklę ir leidžia parinkti tinkamiausius sprendimus.

Kokios yra svarbiausio šio mitybos plano gairės?

Vienas svarbiausių akcentų yra tas, kad žmogus rekomenduojama vengti greitųjų angliavandenių, pavyzdžiui, gaminių iš baltų miltų, cukraus. Taip pat svarbu pabrėžti, kad paprastuosius angliavandenius būtina keisti sudėtiniais. Apskritai, visas mitybos planas yra orientuotas ne tik į  gliukozės kiekio mažinimą, bet ir visos sergančiojo mitybos subalansavimą, nutukinimo šalinimą bei širdies ir kraujagyslių sistemos veiklos gerinimą. Be to, visą ši mitybos galima apibūdinti vos keliais raktiniai žodžiais – saikas ir kontrolė. Žinoma, jų nereikėtų baimintis, galvojant, kad pradėjus laikytis šio mitybos plano nuolat teks jaustis alkaniems. Nieko panašaus, tiesiog išmoksite maistą suvokti kitaip – ne kaip bloginantį, o kaip sveikatos būklę galintį pagerinti veiksnį.

Ar šis planas derinamas su kitomis priemonėmis?

Kai kuriais atvejais, siekiant užtikrinti efektyvesnius rezultatus, mitybos planas, skirtas cukriniu diabetu sergančiam pacientui, gali būti derinamas ir su fizinio aktyvumo planu.

Kiek laiko tenka laikytis šios plano ir ar būtinas pakartojimas?

Lyginant su kitais mitybos planais, cukriniu diabetu sergančiam žmogui  mitybos planas nėra itin  ilgas – sudaromas maždaug 4 – 5 savaitėms. Laikotarpiui pasibaigus, atliekamas stebėjimas rezultatų įvertinimas bei pakartotinė dietologo konsultacija.

Individualiai sudarytas mitybos planas – veiksminga priemonė, padedant pagerinti cukriniu diabetu sergančių žmonių gyvenimo kokybę. Tad pats metas pradėti teigiamu sveikatos pokyčius jau dabar.

Užsakymo Nr. KMC210013

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: