(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Gruodžio 2 d. Vytauto Didžiojo universitete, Katalikų teologijos fakulteto, Didžiojoje auloje, vyks Katalikų teologijos fakulteto dekano doc. dr. Beno Ulevičiaus knygos „Dieviškasis žaidimas: liturginio mąstymo apmatai” (Aidai, 2009) pristatymas.

Renginio pradžia 17 val., jo metu galima bus įsigyti knygą, taip pat paklausyti ką apie savo knygą kalba autorius bei filosofijos dr. Nerijus Čepulis. Renginio metu vyks diskusija apie liturgiją, vaikišką mąstymą ir kitus su liturginiu mąstymu susijusius dalykus. Renginyje taip pat dalyvaus Kauno Jėzuitų Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčios grigališkojo choralo studija “Oranta”.

„Dieviškasis žaidimas“ – tai knyga pasakojanti apie vaikišką mąstymą ir liturgiją. Joje bandoma atsakyti į klausimą, kuo panašus vaiko ir liturgiją švenčiančio asmens pasaulio matymas. Ar tai, jog vaikas mato savo žaidimą kaip realybę yra nors kiek panašu į tai, ką išgyvena tikintysis švęsdamas liturgiją? Kodėl velykinė žvakė liturgijos dalyviui tampa Kristumi, o vaikui jo kareivėliai – tikra kariauna? Gal tikintysis, kad galėtų visavertiškai dalyvauti liturgijoje, turėtų jaustis kaip žaidžiantis vaikas? Galbūt vaikai mato tiesą, tad švenčiant liturgiją vaikiškas mąstymas taip pat parodo tiesą? Į šiuos ir kitus klausimus bus mėginama atsakyti renginio metu.

Benas Ulevičius yra ne tik sausas teologas, bet ir krikščioniškos metalo grupės „Quest Rising“ lyderis, forumo “Army 777” moderatorius. Jo asmenyje telpa gilios tradicijos pojūtis ir atvirumas naujiems iššūkiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: