© Redos Čiečkiūtės nuotr.

Twister, tai labai nuotaikingas, judrus ir daug gabumų, specialių žinių ar pasiruošimo nereikalaujantis žaidimas, kuris subalansuotas tiek mažam, tiek dideliam. Žaidimas puikiai tiks norint linksmai praleisti laiką. Jį gali žaisti 2 ir daugiau žaidėjų. O nugali tas, kuris lieka nenukritęs ir nepalietęs žaidimo kilimėlio keliu ar alkūne.

Twisterį sudaro kilimėlis ir rodyklė su lentele. Šį žaidimą žaisti tikrai labai paprasta. Žaidimą priklausomai nuo žaidėjų skaičiaus galima žaisti keliais būdais. Pavyzdžiui, esant dvejiems žaidėjams – žaidėjai atsistoja vienas priešais kitą skirtinguose kilimėlio galuose. O prasidėjus žaidimui kiekvienas koją pastato į artimiausią tam žaidėjui geltoną, o kitas į mėlyną apskritimą, belieka laukti kitų teisėjo nurodymų. Ant Twister kilimo žaidžiant trims žmonėms, viskas vyksta kaip ir su pora, tačiau trečiasis žaidėjas stoja ant raudono apskritimo. Žaidžiant 4 žaidėjams – sustojama skirtinguose kilimo galuose – 2 prieš 2.

Belieka išsirinkti teisėją, kuris sakys žaidėjams ką daryti toliau. Žaidimui prasidėjus ir dalyviams sustojus į pradines pozicijas, teisėjas suka rodyklę ir skelbia, kokią spalvą jis išsuko bei kuria koja ar ranka žaidėjas turi žaisti. Žaidėjui judėti galima tik ne ant užimtų apskritimų. O kilus ginčui kas pirmiau užėjo ant atitinkamo apskritimo – sprendimą nulemia teisėjas. Uždėjęs ranką arba koją ant apskritimo, žaidėjas negali jos atitraukti iki kol teisėjas neskelbia naujos krypties. O jei visi 6 reikiamos spalvos apskritimai užimti, tada teisėjas vėl suka rodyklę ir skelbia kitą spalvą ir kryptį. Teisėjui paskelbus tą pačią spalvą du kartus iš eilės, žaidėjas privalo perkelti ranką ar koją ant kito tos pačios spalvos apskritimo. Žaidžiama iki tol, kol lieka ant žemės nenukritęs bent vienas žaidėjas, jis ir tampa nugalėtoju.

© Redos Čiečkiūtės nuotr.

Taip pat šį žaidimą galima žaisti ir komandose. Taip patartina, kai žaidžia daugiau nei 4 žaidėjai. O taisyklės komandai tokios pačios, plius vienos komandos žaidėjai gali dalintis vienu apskritimu, tačiau, kai vienos komandos narys netenka pusiausvyros – pargriūna ar paliečia kilimą keliu ar alkūne,  iškart nugali priešininkų komanda.

Jei žaidžia tik du žaidėjai, galima išsiversti ir be teisėjo. Tada žaidžiama tik ant Twister kilimėlio, rodyklės šiuo atveju neprireiks, nes žaidėjai patys paeiliui savo varžovui sakys – ką (ranką ar koją), kurią (dešinę ar kairę) ir ant kurios spalvos padėti.

10 įdomų faktų apie Twister

  • Twister sukurtas 1966m., tai padarė Charles F. Foley ir Neil Rabens.
  • Populiariu šis žaidimas tapo, kai aktorė Eva Gabor ir laidų vedėjas Johnny Carson sužaidė jį populiarioje televizijos laidoje The Tonight Show. Po tos laidos, tūkstančiai amerikiečių stovėjo eilėje, kad įsigytų šį žaidimo.
  • Sunku patikėti, bet kompanija platinanti žaidimą buvo kaltinama konkurentų – kaip pardavinėjanti „sex in a box“.
  • Vos tik sukūrus žaidimą šis buvo pavadintas „Pretzel“, bet labai greitai buvo pervadintas į „Twister“.
  • Twister išvertus iš anglų kalbos reiškia viesulas, sunkus uždavinys, vijikas.
  • 1967m. Twister tapo metų žaidimu.
  • Twister paplitęs beveik visose pasaulio šalyse.
  • 2010m. pasiektas Pasaulio rekordas, kai futbolo aikštėje buvo sujungti 1008 Twister žaidimo kilimėliai. Tai buvo didžiausias Twister kilimas pasaulyje.
  • Amerikiečių dainininkas „Weird Al“ Yankovic netgi yra sukūręs linksmą dainą apie šį žaidimą.
  • Garsioje amerikiečių sukurtoje situacijų komedijoje „Draugai“ – Monika, Fibi, Reičel, Čiandleris, Džo ir Rosas sužaidžia Twister pirmojo sezono, ketvirtoje serijoje.

Taip pat skaitykite:   Mobilioji aplikacija „Viber“ – nuo ko viskas prasidėjo

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: