© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Per lydekų neršto apsaugai skirtus reidus aplinkosaugininkai nustatė 142 pažeidimus

Per lydekų neršto apsaugai skirtus reidus aplinkosaugininkai nustatė 142 pažeidimus

Vilnius, balandžio 29 d. (BNS). Lydekų nerštui saugoti skirtos akcijos metu išaiškinti 142 pažeidimai, susiję su neteisėtu žuvų išteklių naudojimu, iš pažeidėjų paimti 42 tinkliniai įrankiai, 6 duriamieji įrankiai, 7 mėgėjiškos žūklės įrankiai, 10 valčių.

Aplinkos ministerija pranešė, kad per kovo 17 – balandžio 20 dienomis vykusią akciją “Lydeka – 2014” regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai kartu su policininkais, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais tikrino, ar žvejai laikosi taisyklių, negaudo draudžiamų žvejoti žuvų, nenaudoja draudžiamų įrankių – iš viso atlikti 306 reidai.

Išaiškintais pažeidimais žuvų ištekliams padaryta apie 60 tūkst. litų žala.

Kaip vieną stambiausių neteisėtos žvejybos atvejų ministerija išskiria balandžio 7 dienos atvejį, kai įkliuvo statomais tinklais Kauno mariose ties Anglininkais, Kaišiadorių rajone, žuvis gaudę du asmenys. Jų žūklės laimikis – daugiau kaip 100 kilogramų žuvų, tarp kurių buvo 12 lydekų. Pažeidėjams teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia apie 22 tūkst. litų, ir atsisveikinti su medine valtimi bei 5 statomais tinklais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: