2010 m. Europos jaunųjų žurnalistų apdovanojimų konkursas prasidėjo. Ieškomi Europos geriausi ir perspektyviausi žurnalistiniai talentai. Jei esate 17-35 metų žurnalistas(-ė) ar žurnalistikos studentas(-ė), tai galimybė, kurios negalite pražiopsoti. Jūs galite būti išrinktas(-a) nacionaliniu(-e) savo šalies nugalėtoju(-a) ir laimėti vieną iš trijų ypatingųjų prizų už pateiktą išskirtinį darbą.

Praplėskite savo akiratį ir prisidėkite prie nuolatinio dialogo ES plėtros tema. Europos jaunųjų žurnalistų apdovanojimai 2010 kviečia Jus kritiškai pažvelgti į ES plėtrą ir, pasitelkus žurnalistinį talentą, susikoncentruoti ties jos poveikiu ir daugialypiu potencialu.

Kas gali dalyvauti?

Konkursas yra atviras spausdintos, elektroninės žiniasklaidos ar radijo žurnalistams bei žurnalistikos studentams ir tęsis iki 2010 m. vasario 28 d. Konkursui pateikiami darbai turėtų būti apie ES plėtrą ir atskleisti jos prasmę iš kūrybiškų bei mąstyti provokuojančių perspektyvų. Pateikiami darbai turi būti publikuoti nuo 2007 m. spalio 1 d. iki 2010 m. vasario 28 d. Dalyviai turi būti ES valstybių narių, šalių kandidačių, potencialių šalių kandidačių arba Islandijos piliečiai. Pavieniai asmenys arba komandos, sudarytos iš ne daugiau nei 3 žmonių, gali pateikti nuo 1 iki 3 darbų.

Kaip tapti dalyviu?

Tiesiog čia, šioje svetainėje. Paspauskite internetinės registracijos anketos nuorodą ir pateikite savo darbą dabar. Įsitikinkite, kad turite pasiruošę originalų spaudinio bei internetinių straipsnių tekstą ar geros kokybės garso bylą, jei teikiate radijo medžiagą. Turėkite publikacijos ar transliacijos įrodymą.

Prizai

Nacionalinės vertinimo komisijos visoje Europoje atrinks 36 nacionalinius nugalėtojus, kurie 2010 m. gegužės mėn. vyks į kultūrinę bei istorinę kelionę į Stambulą. Iš šių 36 nugalėtojų Europos vertinimo komisija atrinks tris ypatingųjų prizų laimėtojus šiose kategorijose:

• originaliausio darbo,

• geriausio tyrimo,

• geriausio žurnalistinio stiliaus.

Kiekvienas iš šių trijų ypatingųjų prizų laimėtojų vyks į kultūrinę kelionę po savo pasirinktą Europos sostinę.

Daugiau informacijos rasite čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: