© LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus

Prezidentė ir premjeras minint lietuviškos spaudos atgavimo dieną ragina saugoti kalbą ir žiniasklaidą.

“Didžiuokimės savo kalba ir saugokime ją, kaip didžiausią tautos turtą. O žiniasklaidos laisvę – kaip neginčijamą demokratijos vertybę”, – teigia prezidentė, ketvirtadienį su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena pasveikinusi visus kalbos puoselėtojus, rašytojus, žurnalistus, bibliotekininkus ir kiekvieną, kuris brangina lietuvišką žodį. D.Grybauskaitės sveikinimą paskelbė Prezidentūra.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu ketvirtadienį paragino žurnalistus visada paisyti moralės ir etikos.

“Spauda yra laisva, tik mes turime nepamiršti – kaip ir politikai, taip ir žurnalistai, ir kiti darbuotojai (…) – nereikia pamiršti moralės ir etikos principų, nesvarbu, kokias tu užimi pareigas”, – Žinių radijui sakė premjeras.

“Šiandien, kai laisvoje šalyje išleidžiama tūkstančiai knygų, mirga gausybė leidinių, valstybinė kalba sklinda įvairiais kanalais, nepraraskime budrumo ir orumo. Branginkime, saugokime savąjį žodį ir niekada neverskime jo trauktis į pašalius”, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime teigia A.Butkevičius.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena minima prisimenant 1904 metų gegužės 7 dieną, kai po 40 rusų carinės valdžios spaudos draudimo metų buvo vėl leista lietuviška spauda.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: