© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Praėjusį šeštadienį Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje Sugiharos fondas „Diplomatai už gyvybę” paskelbė 2013 metų Tolerancijos žmogų. Juo tapo dainininkas ir dainų kūrėjas Andrius Mamontovas.
Ši kasmetinė nominacija skiriama asmeniui, savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojusiam prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakiusiam prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame Lietuvos gyvenime.

Metų Tolerancijos žmogaus nominacija yra kasmetinė. Pirmąjį (2001) metų Tolerancijos žmogaus apdovanojimą 2002 metų sausio mėnesį gavo Tomas Šernas. Vėliau metų Tolerancijos žmogaus titulas atiteko profesorei Irenai Veisaitei, žurnalistui Algimantui Čekuoliui, režisieriui Sauliui Beržiniui, pranciškonų vienuoliui, kunigui Arūnui Peškaičiui, psichologui Robertui Povilaičiui, atlikėjai Jurgai Šeduikytei, žurnalistui Mykolui Drungai, poetui Tomui Venclovai, filosofui Andriui Navickui, rašytojams Daivai Čepauskaitei ir Sigitui Parulskiui.

Šiemet fondo valdyba, atsižvelgdama į savo pateiktas užklausas visuomeninėms, nevyriausybinėms organizacijoms, su žmogaus teisių gynimu susijusiomis institucijomis Lietuvoje, rinkosi iš šių kandidatūrų: tai ekonomikos ekspertas Mykolas Majauskas, dainininkas ir dainų kūrėjas Andrius Mamontovas, diplomatė, Lietuvos kultūros atašė Lenkijoje Rasa Rimickaitė. Tolerancijos žmogumi paskelbtas A. Mamontovas praėjusį šeštadienį buvo apdovanotas skulptoriaus Edmundo Frėjaus sukurtu atminimo medaliu ir diplomu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: