(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės valdoma bendrovė „Kauno autobusai”, kuri prieš keletą metų už skolintas lėšas įsigijo naujų autobusų, juos nuomoja, kad galėtų mokėti palūkanas bankui.
„Kauno autobusai” išnuomojo keturis autobusus tolimojo susisiekimo bendrovei „Kautra”, kuri nuo vasario mėnesio veža keleivius Druskininkų mieste. „Kauno autobusų” generalinis direktorius Mindaugas Grigelis sakė, kad „Kautrai” autobusai išnuomoti komercinėmis kainomis.

„Bendrovė nuolat nuomoja autobusus, tai yra vienas mūsų pajamų šaltinių. „Kautra” mums buvo išnuomojusi autobusų troleibusų vairuotojų streiko metu, o dabar mes tomis pačiomis sąlygomis kelioms savaitėms išnuomojome šiai bendrovei keturis „Solaris” autobusus. Juos bendrovė įsigijo pasinaudojusi paskola iš Europos plėtros ir rekonstrukcijos banko. Tam, kad galėtume grąžinti paskolą, turime autobusus nuomoti. Šiemet mūsų rida ir keleivių sumažėjo, todėl turime pakankamai autobusų aptarnauti miesto maršrutus”, – teigė M. Grigelis.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas yra informuotas, kad „Kautros” vadovas kreipėsi į „Kauno autobusus” ir paprašė jiems laikinai išnuomoti autobusų „Solaris”.

„Reikėtų pasidžiaugti, kad Kauno įmonė laimi konkursus kituose miestuose. Taip pat noriu priminti, kad „Kautra” pernai padėjo kauniečiams ir Savivaldybei, kai streikavo „Autrolio” vairuotojai”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Druskininkų savivaldybės administracija informavo, kad sausio 29 dieną pasirašyta sutartis su „Kautra”.

Kauno bendrovė įsipareigojo vežti keleivius ne senesniais kaip 7 metų autobusais. Po trijų mėnesių nuo sutarties pradžios „Kautra” turės pradėti naudoti 10 naujų autobusų ir keturis ne senesnius kaip 5 metų žemagrindžius autobusus keleivių vežimui.

„Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas sakė, kad bendrovė laikosi Druskininkų miestui duotų įsipareigojimų. „Taip pat esame dėkingi „Kauno autobusams” už bendradarbiavimą”, – sakė L. Skardžiukas.

Gali būti aktuali ilgalaikė automobilio nuoma

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: