© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos atlikto ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas vykdančių įstaigų saugos sveikatai vertinimo rezultatai Kauno apskrityje nedžiugina.

Perpildytos darželių grupės – jau ne tik sostinės tėvų galvos skausmas, bet ir daugelio Lietuvos savivaldybių problema. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) atliktas vertinimas parodė, kad Kauno miesto savivaldybėje ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas vykdančiose įstaigose yra neretai viršijamas sąrašinis vaikų skaičius grupėse – net 67% vaikų ugdymo įstaigų buvo perpildyta bent viena grupė. Vertinimo metu iš viso buvo patikrintos 52 Kauno miesto savivaldybėje esančios vaikų ugdymo įstaigos, iš kurių 35 vaikų skaičius grupėse neatitinka higienos normos reikalavimų.

Kauno miesto savivaldybės teritorijoje patikrintų vaikų ugdymo įstaigos susiduria ne tik su per dideliu vaikų skaičiumi grupėse, bet taip pat dėl šios priežasties nėra užtikrinamas reikalingas sanitarinių įrenginių skaičius vaikams: Kauno mieste 33 patikrintose, Kauno rajone – 4, Raseinių r. – 2, Prienų r. – 1. Taip pat pažymėtina, kad Kauno miesto  11, Kauno r.  5, Kėdainių r.  2, Kaišiadorių r.  2, ir Raseinių r.  1 patikrintose ugdymo įstaigose sklypo teritorijoje esantys įrenginiai nėra saugūs bei nepakankamai prižiūrimi.

Detalų patikrintų ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas vykdančių įstaigų sąrašą galite matyti paspaudę nuorodą: http://nvsc.lrv.lt/lt/naujienos/ikimokyklinio-ir-ar-priesmokyklinio-ugdymo-programas-vykdanciu-istaigu-patikrinimo-rezultatai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: