Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba šį antradienį patvirtino Integruotų teritorijų vystymo programą. Joje numatyta Europos sąjungos (ES) struktūrinių fondų parama daugiafunkciniam sporto ir laisvalaikio kompleksui Ąžuolyne. Kitas žingsnis – sutarčių su ES paramą administruojančia Vidaus reikalų ministerija pasirašymas.

Rekonstruojant S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, Kauno sporto halę, Dainų slėnį, tarp stadiono, halės ir LSU esančią aikštę bei Radvilėnų plento atkarpą, Kauno miesto savivaldybė pasinaudos ES parama, kurios dydis sieks apie 16 mln. eurų. Tarptautinius reikalavimus atitinkantį maniežą planuojama statyti pritraukiant finansavimą iš Valstybės investicijų programos.

„Investiciniai projektai jau parengti ir įteikti premjerui. Techniniai projektai jau rengiami. Šiandien patvirtinome Integruotų teritorijų vystymo programą, tad artimiausiu metu pasirašysime finansavimo sutartis su Vidaus reikalų ministerija. Tai reiškia, kad iškart užbaigus techninius projektus ir konkurso būdu suradus rangovus, mes galėsime pradėti darbus. Realu, kad tai įvyks jau kitų metų vasarą“, – akcentavo Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Išsirinko po du

2014-2020 m. periodu didžioji dalis ES paramos skirstoma per Integruotų teritorijų vystymo programas. Didieji Lietuvos miestai turėjo išsirinkti po du mikrorajonus, į kuriuos bus nukreipti europiniai pinigai. Kaunas pasirinko Žaliakalnį ir Aleksotą. Šį antradienį patvirtintoje programoje be daugiafunkcinio sporto ir laisvalaikio kompleksui priklausančių objektų yra ir Kauko laiptų rekonstrukcija, Žaliakalnio nevyriausybinių organizacijų multifunkcinis centras bei kiti šiame mikrorajone numatyti projektai.

Į Integruotų teritorijų vystymo programą įtraukta ir Nemuno sala. Ją planuojama paversti multifunkciniu sveikatinimo ir kultūros kompleksu, įrengiant krantines ir prieplauką, kitą infrastruktūrą.

Viršija 100 mln. eurų

„Pagrindiniai projektai, kurie bus įgyvendinti Aleksoto teritorijoje, yra buvusios aviacijos gamyklos teritorijos konversija pritaikant ją visuomenės poreikiams, Nemuno upės kairiojo kranto sutvarkymas, apžvalgos aikštelės Aleksote rekonstrukcija, bendruomenės namų statyba ir kiti“ , – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Integruotų teritorijų vystymo programos įgyvendinimui 2014 – 2020 m. iš viso planuojama skirti apie 106 mln. eurų. Iš šios sumos 80 mln. eurų sudarys ES, o 19 mln. – Kauno miesto savivaldybės lėšos. Likusios lėšos bus skirtos iš valstybės biudžeto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: