Visvaldas Matijošaitis. / ELTA Mariaus Morkevičiaus nuotr.

Kauno miesto savivaldybė ketvirtadienį paviešino tarybos narių veiklai skirtų lėšų 2019-2023 m. ataskaitas.

Šių ataskaitų kopijas gavo ir naujienų agentūra ELTA.

Šių duomenų iš Kauno miesto savivaldybės prašė ir visuomenininkas Andrius Tapinas, pradėjęs viešinti tarybų narių įsisavintas jų veiklai skirtas lėšas, tačiau jam savivaldybė šios informacijos nesuteikė. A. Tapinas pranešė minėtų duomenų mėginantis išsireikalauti teismo keliu.

ELTA primena, kad prieš savaitę visuomenininko A. Tapino atliekamame tyrime įtarimų dėl galimai neskaidriai įsisavinamų lėšų kilo ir dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės. Prieš pradėdama darbą ministerijoje, ji buvo Kauno miesto tarybos narė. A. Tapinas paskelbė, kad politikė, prieš pradėdama darbą ministerijoje, galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Galiausiai, nors premjerė Ingrida Šimonytė teigė pasitikinti J. Šiugždiniene, ši ketvirtadienį paskelbė pateikusi Vyriausybės vadovei atsistatydinimo pareiškimą.

Naujienų portalas lrt.lt pranešė apie dar du ministrus, dirbusius laikinosios sostinės savivaldoje – Gintarę Skaistę bei Simoną Kairį. Jie, taip pat kaip ir J. Šiugždinienė, negali dokumentais ir išlaidų čekiais pagrįsti visų deklaruotų išlaidų.

Įsisiūbavus buvusių savivaldybių tarybų narių kanceliarinių lėšų panaudojimo skandalui, apie pasitraukimą iš pareigų pranešė prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis. Anksčiau Kauno vicemeru dirbęs P. Mačiulis teigė negalinti naudojęsis tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, tačiau dokumentų, pagrindžiančių išlaidas, neturi.

Prezidentas G. Nausėda pareiškė, kad ministrai, dėl kurių veiksmų skaidrumo kilo abejonių, turėtų pasekti jo patarėjo P. Mačiulio pavyzdžiu ir pasitraukti iš pareigų.

ELTA

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: