Organizatorių archyvo nuotr.

Aleksoto mikrorajone įsikūrusi asociacija „Kauno miesto Aleksoto vietos veiklos grupė“, vykdydama projektą „Kids Go Tech”, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis, pristatė visuomenei vaikų techninės kūrybos centro „Kids Go Tech” veiklas. „Kids go Tech“ – tai modernus, šiuolaikinėmis mokymo metodikomis paremtas vaikų techninės kūrybos centras, įgalinantis vaikus nuo 7 iki 16 metų siekti savo svajonių praktiškai.

Visi, apsilankę S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vykusioje aviacijos šventėje galėjo iš arčiau susipažinti su „Kids ho tech“ akademijos veiklomis, lektoriais bei akademijos mokiniais. Aleksoto aerodromas yra puiki vieta tokioms veikloms, kadangi akademija yra įsikūrusi greta aerodromo esančiame „Technopolyje“.

Be ekspozicijos, kurios žvaigžde tapo vienintelis Baltijos šalyse Igorio Lobanovo lėktuvas Sbach XtremeAir XA-42, kuris savo išvaizda patraukė ne vieno praeivio dėmesį, radijo bangomis valdomi lėktuvų modeliai spalvino pilką dangų ryškiais dūmais, oro balionai mėgino įveikti nepalankų orą.

Visų dalyvių laukė ir interaktyvios pramogos – visi norintieji galėjo sudalyvauti viktorinose apie aviaciją, pilotų paskaitose apie jų kelią į didžiąją aviaciją, taip pat išvysti akademijos vaikų darbus, išgirsti čia besimokančiųjų sėkmės istorijas.

Viktorinų bei žaidimų nugalėtojų laukė įspūdingi prizai – galimybė skristi virš Kauno ne tik kaip keleiviams, tačiau ir patiems papilotuoti lėktuvą. Deja, oras stipriai pakoregavo ne tik aviacijos šventės, bet ir akademijos planus ir ne visi suplanuoti pasirodymai įvyko, tačiau neabejojame, kad dar šiais metais bus progų ne kartą apie mūsų veiklą prisistatyti ir dar plačiau – teigia akademijos įkūrėjas bei vadovas Arūnas Samochinas.

Detalesnė informacija apie akademiją www.kidsgotech.lt.

Užsakymo Nr. KMC210182

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: