Visvaldas Matijošaitis. ELTA Marius Morkevičius

Su teisėsauga bendradarbiauti nusprendęs kyšininkavimu įtariamas buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas liudijo, kad laikinosios sostinės vadovas Visvaldas Matijošaitis siekė pasisavinti miesto turtą, remdamasis gautais duomenimis skelbia portalas „15 min.lt“.

„15min.lt“ duomenimis, praėjusių metų kovą su šimtatūkstantiniu kyšiu teisėsaugai įkliuvęs V. Šiliauskas, bendradarbiaudamas su teisėsauga, kaltino V. Matijošaitį neteisėtų nurodymų pavaldiniams davimu, siekiant pasisavinti miesto turtą, milijonų iššvaistymu, savavaldžiavimu, dokumentų klastojimu.

Anot portalo, V. Šiliauskas teisėsaugai pernai atkleidė, kad esą V. Matijošaitis, jo sūnus Šarūnas ir kai kurie kiti asmenys veikė kaip „nusikalstama organizuota grupė“, o jis pats esą buvęs šios grupės narys.

Visvaldas Matijošaitis. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

V. Šiliauskas, kaip skelbia „15min.lt“, esą davė parodymus apie ne vieną svarbų objektą Kauno miesto centre, kuriuo, jo teigimu, buvo suinteresuotas V. Matijošaitis ir jo sūnus Šarūnas. Buvusio Kauno miesto administracijos vadovo teigimu, laikinosios sostimės meras kelis kartus asmeniškai liepė pavaldiniams nederinti dokumentų dėl pastatų vystymo, jei tai kenktų jo sūnaus verslo interesams. Pavaldiniams pabandžius prieštarauti tokiems paliepimams, pasak V. Šiliausko, esą V. Matijošaitis ragindavo nesirūpinti, jei vėliau teismai priims nepalankius sprendimus, mat esą ne pavaldiniams už tai teks mokėti.

ELTA primena, kad įtarimai dėl 140 tūkst. eurų kyšio V. Šiliauskui pareikšti praėjusiai metais, po kovo mėnesį atliktų kratų, kurių metu aptikta galimo kyšio suma. Tai – rekordinis iki šiol Lietuvoje aptiktas kyšis.

Įtariama, kad kyšį politikui perdavė statybų bendrovės „Autokausta“ vadovas Juozas Kriaučiūnas – jam pareikšti įtarimai papirkimu. Teisėsaugos institucijų manymu, kyšis galimai duotas siekiant palankių sprendimų, sudarant ir vykdant statybų darbus.

Tąkart pas Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovą V. Šiliauską rasta ir daugiau pinigų – iš viso apie ketvirtį milijono eurų. Teisėsauga aiškino, kad V. Šiliauskas buvo pasirengęs su šeima sprukti į Tenerifę ir skrydžio bilietus turėjo tik į vieną pusę.

Teisėsaugos institucijoms pradėjus tyrimą, V. Šiliauskas buvo atleistas iš Kauno miesto savivaldybės pareigų. Politikas du mėnesius praleido suimtas, vėliau jam pritaikytos švelnesnės kardomosios priemonės.

Per kratą pas papirkimu (kyšio V. Šiliauskui davimu) įtariamą J. Kriaučiūną buvo rasta beveik 400 tūkstančių eurų. Šiam įtariamajam teismas nebuvo paskyręs kardomųjų priemonių.
Atliekant minimą ikiteisminį tyrimą, praėjusių metų spalį teisėsauga apklausė Kauno merą V. Matijošaitį.

ELTA

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: