Kauno miesto tarybos posėdis © Lauros Matkutes / KaunoZinios.lt nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso.

Tyrimo metu bus vertinamas Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumas, ar nebuvo padaryta žala, nepažeistos savivaldybių teisės ir teisėti interesai, praneša prokuratūra.

Pasak prokuratūros, tyrimas Kauno apygardos prokuratūroje pradėtas viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai dėl šių savivaldybių tarybų narių išmokų, kurios galėjo būti naudojamos ne pagal tikslinę jų paskirtį.

ELTA

„Andrius Tapinas neseniai išviešino, kaip Kauno tarybos nariai miesto lėšas pasi… įsisavino. Ta prasme, ta šeimyna literaliai varto milijonus. Dešimtis milijonų. Ir kai atsiranda galimybė nuknist dvylika tūkstančių – jie negali atsispirt. Dvylika tūkstančių. Per metus. Milijonieriui. Ir jie vis tiek tai padarė.

Matijošaičių šeimyna kalbėjo apie tai, kaip sunku iš tos rinkos pasitraukt. Apie tai, kaip tą verslą atiduot “būtų nusikaltimas”. Apie tai, kiek daug visokių priežasčių. Dabar žinom, kad yra kokie 25 milijonai priežasčių neskubėjimui. Žinom, kad Kauną valdo žmonės su labai riebiomis piniginėmis, kuriems vis tiek niežti nagai įsidėt į tas pinigines extra pinigų iš miesto kišenės – net jei čia jiems yra arbatpinigių lygio sumos.

Koks bendras paveikslas? Mano supratimu – elementarus. Tie žmonės yra elementariausiai godūs. Ir tie godūs žmonės artimiausius ketverius metus be jokios rimtesnės opozicijos valdys Kauną. Nežinojot, kad godūs? Žinojot. Bet pasirinkot. Taip pat, kaip tie godūs žmonės pasirinko 25 milijonus priežasčių neskubėjimui.” – Situaciją socialiniame tinkle Facebook komentavo žurnalistas tyrėjas Šarūnas Černiauskas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: