GIVEN.lt nuotr.

Rankiniai laikrodžiai tapo kasdieniu garderobo aksesuaru, nesvarbu, ar jie naudojami praktiniais tikslais, ar segimi ant riešo kaip statuso simbolis. Ar žinojote, kad pirmasis rankinis laikrodis buvo pagamintas XIXa.? Moteriškas laikrodis, pagamintas Šveicarijos meistro Patek Filippe, tapo Vengrijos grafienės Kosovič mėgiamu papuošalu. Perskaitykite straipsnį ir sužinokite dar 7 įdomius faktus!

7 įdomūs faktai apie rankinius laikrodžius

1. Rankiniai laikrodžiai – kišeninių laikrodžių įpėdiniai

Tikriausiai esate matę ne vieną filmą, kurio pagrindinis herojus, kostiumu vilkintis garbingas džentelmenas, iš kišenės išsitraukia ištraukia elegantišką laikrodį. Pasirodo, kišeniniai vyriški laikrodžiai išpopuliarėjo XVI a. ir buvo nešiojami iki XIX a. pabaigos, kuomet aukštuomenėje išgarsėjo ant riešo segimi laikrodžiai moterims. Vyrai kišeninius laikrodžius pakeitė rankiniais tik 1915 m.

GIVEN.lt nuotr.

2. Vyriškas laikrodis – XX a. pradžios mados tendencija

1916 m. laikraštis „New York Times“ pranešė, kad Europoje plinta neįprasta mados tendencija – laikrodžiai nešiojami vietoje apyrankių. Iš tikrųjų, ant riešo segimi laikrodžiai vyrams tapo Pirmojo pasaulinio karo būtinybe, tad visuomenė pamažu perėmė šį „mados klyksmą“ – vyriški laikrodžiai buvo nešiojami ant riešo, o ne laikomi kišenėje.

3. Laikrodininkų skaičius sparčiai mažėja

Laikrodininkystė, kaip ir batsiuvystė, dažnai vadinama mirštančia profesija, ir ne veltui: per pastaruosius 60 metų kvalifikuotų laikrodininkų skaičius JAV sumažėjo nuo 60 000 iki 5 000.

4. Begalinis medžiagų pasirinkimas

Laikrodžių dirželiai ir ciferblatai – puiki galimybė būti novatoriškiems ir kūrybingiems ne tik dizaino, bet ir medžiagų atžvilgiu. Mediena, bambukas, perdirbtas plastikas iš vandenynų – tai tik keletas tvarių, ekologiškų variantų. Guma, oda, audiniai ir metalai yra labiau klasikinės ir įprastos medžiagos, o deimantais, rubinais, smaragdais ir kitais brangakmeniais puoštas auksinis laikrodis puikiai tiks šventėms.

GIVEN.lt nuotr.

5. Laikrodis, kuris šypsosi

Kiekviena laikrodžių parduotuvė puikiai žino šį triuką. Vitrinose esantys rankiniai laikrodžiai paprastai yra nustatyti taip, kad rodytų 10:10 arba 01:50 laiką. Kokia šio pasirinkimo priežastis? Kuomet rodyklės yra šioje padėtyje, laikrodžio ciferblatas suformuoja šypseną. Tai psichologinis triukas, kuris pagerina potencialaus pirkėjo nuotaiką ir skatina įsigyti laikrodį. Besišypsantys auksiniai laikrodžiai ne tik pralinksmina, bet ir suteikia prabangos jūsų įvaizdžiui!

6. Pirmasis Mėnulio laikrodis

Atrodo, kad visi žino saulės laikrodį, bet kas yra mėnulio laikrodis ir kuo jis pasižymi? „Omega“ laikrodis „Speedmaster“ – oficialus NASA „Apollo“ misijos į Mėnulį laiko matuoklis. Šis prietaisas išgelbėjo „Apollo 13“, nes tiesiogiai užfiksavo 14 sekundžių trukusį variklio degimą, kuris sėkmingai sugrąžino pasmerktą erdvėlaivį į kursą.

7. Rankinis laikrodis – praktiškas meno kūrinys

Laikrodininkai yra itin kūrybingi menininkai. Vienas iš fantastiško dizaino pavyzdžių yra vadinamasis astronominis laikrodis, kuriame matomas kiekvienos Saulės sistemos planetos judėjimas, o laikrodžių prekės ženklas „Bradley“ sukūrė rankinį laikrodį „Timepiece“, kuriame yra du liečiami rutuliukai, skirti rodyklėms ir reljefiniams ciferblato žymekliams. Šie aksesuarai itin naudingi regos sutrikimų turintiems žmonėms.

Rankiniai laikrodžiai kiekvieno skoniui

GIVEN.lt nuotr.

Ar turite skoningą, elegantišką laikrodį? Jei ne, laikas įsigyti kokybišką aksesuarą arba papildyti savo laikrodžių kolekciją! „GIVEN“ juvelyrikos parduotuvė siūlo ne tik unikalius dirbinius, bet ir platų laikrodžių asortimentą. Čia jūsų laukia klasikiniai, modernūs, prabangūs vyriški bei moteriški laikrodžiai. Apsilankykite vienoje iš fizinių parduotuvių, o jei jus domina laikrodžiai internetu, užsukite į „GIVEN“ internetinį puslapį ir įsigykite kokybišką, patikimą ir jūsų skonį atitinkantį rankinį laikrodį jau šiandien!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: