Organizatorių archyvo nuotr.

Kalbant apie vyrų santykį su mada, galima išskirti kelias kategorijas. Vieni, pripažindami, jog šioje srityje visiškai nesigaudo, patiki savo stilių į žmonos rankas. Kiti teigia, jog jiems vienodai, kaip atrodo ir ką apie tai mano aplinkiniai, o antrųjų pusių noras „atvesti į doros kelią“ šioje srityje lieka neišgirstas. Džiugu, jog yra ir saujelė vyrų, gebančių bei norinčių kurti savo stilių savarankiškai. Sutikite, jog pamatyti gatvėje stilingą vyrą – gana retas reiškinys, tad tokia iniciatyva gali būti tik pasveikinta. Vyriškos kepurės (fur.lt) atranda savo vietą visų vyrų garderobe. Tiesa, vieni šias dėvi „iš reikalo“, kaip reikiant spustelėjus šaltukui, tuo tarpu kitiems galvos apdangalai padeda sukurti savitą stilių.

Saugoti galvą reikia ne tik vaikams

Vaikams primygtinai kartojate, jog, atšalus orui ar pučiant stipresniam vėjui, reikia nešioti kepurę, tačiau patys šią slepiate giliai stalčiuje? Taip, vaikai yra jautresni, jų ligos – rimtas išbandymas tėvams, tačiau rūpintis reikia ir savo sveikata: nuo šalčio saugokite ir savo galvą.

Esant vėsesniam orui, būtent per nepridengtą galvą „išgaruoja“ net 60 proc.viso kūno šilumos. Tikėtina, jog dėl šalčio pajusite ne tik momentinį nemalonų diskomfortą, bet ir atgulsite į ligos patalą. Galvos peršalimas – tiesiausias kelias susirgti ūmia virusine kvėpavimo takų infekcija, kadangi kraujagyslės susiaurėja, gleivinių apsauga silpnėja.

Organizatorių archyvo nuotr.

Norint, jog kepurė tinkamai atliktų savo funkciją, būtina nepamiršti ir ausų apsaugos. Šias perpūtus, gresia ne tik nemalonus ausų uždegimas su galimomis dar liūdnesnėmis pasekmėmis. Esant didesniam šalčiui, realus pavojus ausis ir nušalti, kadangi šią dengiančioje odoje nėra apsauginio riebalų sluoksnio. Ideali prevencinė priemonė tokioje situacijoje – ausinė kepurė. Šią dažniausiai galima dėvėti tiek nuleistomis, tiek ir viršuje surištomis „ausimis“.

Kodėl kailinės kepurės išlieka populiarios?

Dažno vyro, besirūpinančio savo įvaizdžiu, spintoje galima rasti kailinę kepurę, kurią šis įsigijo pats ar gavo dovanų iš rūpestingos antrosios pusės. Kodėl šių aksesuarų gamyboje dominuoja būtent natūralus kailis?

Organizatorių archyvo nuotr.

Nors natūralaus kailio naudojimas rūbų bei aksesuarų pramonėje kelia nemažai diskusijų, savo pozicijų šioje srityje pastarasis neapleidžia. Tiesiog kailinės kepurės per tobulai atlieka savo darbą! Šios malonia šiluma apgaubs ne tik galvą, bet ir visą kūną net ir esant itin žemai temperatūrai. Kailis – „kvėpuojanti“, orui pralaidi medžiaga, tad kailinė kepurė padės išlaikyti optimalią temperatūrą bei saugos nuo perkaitimo, kuris, kaip žinia, taip pat gali būti pavojingas. O kur dar komfortas, kurį suteikia ši medžiaga, kontaktuojanti su kūnu! Lengviausia tuo įsitikinti užsidėjus analogišką gaminį iš natūralaus bei dirbtinio kailio. Patikėkite, skirtumas – akivaizdus.

Teiginys, jog kailis – ekologiška bei „zero waste“ idėjoms neprieštaraujanti medžiaga, gali sukelti abejonių. Dirbtinis kailis yra gaminamas iš sintetinių, neperdirbamų medžiagų, tuo tarpu natūralus kailis – biologiškai suyrantis produktas. Laikantis gamintojų nurodytų priežiūros rekomendacijų, vyriškos kepurės ar kiti gaminiai tarnaus ilgai: ne tik sutaupysite pinigų, bet ir neteks galvoti apie vargšus gyvūnus, iš kurių kailių šie gaminami.

Organizatorių archyvo nuotr.

Manote, jog kailinės kepurės dabar, kai minusinė temperatūra bei pusnys tėra vaikystės prisiminimas – nepraktiškas, spintoje gulėsiantis pirkinys? Visgi klimatas – nenuspėjamas, tad šaltukas gali kaip reikiant „pasispardyti“. Kailinės kepurės iš mados tikrai neišeis, tad proga ištraukti šią „į viešumą“ tikrai pasitaikys. Pastarosios gali tarnauti ne tik kaip šildantis aksesuaras, bet ir fotosesijos atributas. Jei norite kepurės, tačiau kailis jums atrodo pernelyg iššaukiantis ar nepriimtinas dėl asmeninių įsitikinimų, galite rinktis stilingas megztas kašmyro kepures.

Užsakymo Nr. KMC200122

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: