MJS archyvo nuotr.

Lietuvos tamsiosios elektronikos grupė „Mano Juodoji Sesuo“ gerbėjams rengia dovaną: gruodžio 11-ąją (13 12 11) lietuviškojo dark wave senbuviai pristatys dvigubą dainų rinkinį „Reversion“.

„Išėjo dviejų dalių albumas: pirmoji dalis bus labai rami, antra – gan tranki: elektronika ir akustika – dvi priešingybės, kurios dažniausiai mūsų kūryboje ir susitikdavo“, – naujieną apibūdina grupės lyderis Mindaugas Budnikas.

Jis pasakoja, kad įgyvendinus seną svajonę į rinkinį sudėti akustines grupės dainų versijas, klavišininkui Egidijui Čilčiui kilo mintis sukurti dainų remiksus. Taip gimė antrasis albumo diskas, kuriame bus galima išgirsti „Comedia d’el Arte“ lyderio Opturos, didžėjaus AHC, klaipėdiečių „NEURONine“ ir „XESS“ bosisto Ryčio kurtas dainų versijas.

„Reversion“ bus įdomiausias grupės gerbėjams – kai kurios dainos bus sunkiai atpažįstamos ir labai skirsis nuo originalo. Kita vertus, jeigu išgirs kažkas, kas nėra mūsų girdėję, gali susidaryti gan klaidingą vaizdą apie tai, ką grojame“, – svarsto Mindaugas.
Prisiekusius grupės fanus turėtų itin suintriguoti ir faktas, kad albume nuskambės pirmosios grupės vokalistės Barboros balsas, puikiai pažįstamas iš tokių kūrinių kaip „Byra byra karoliukai“ ir „O ten toli toli“, kadaise karaliavusių ir Lietuvos radijo stočių topuose.

Tačiau „Reversion“ jos nepamirštamas vokalas atsiras naujuose, iki šiol Mindaugo atliktuose, kūriniuose. Amerikoje gyvenančiai Barborai, labai norėjusiai sudainuoti naujus kūrinius, grupė siuntė muzikines partijas, pagal kurias ji įdainavo tris akustiniame diske išeisiančius kūrinius.

Tai ne vienintelė nostalgiška albumo detalė:       M.Budnikas užsimena įrašęs vieną pirmųjų savo sukurtų dainų „Vasaros Lietus“.

Lietuviškų dainų pasiilgę grupės gerbėjai taip pat turėtų suklusti – naujajame įraše lietuviškai nuskambės gerai pažįstama daina „She“.

Prieš porą metų kūrybos dvidešimtmetį atšventę „Mano Juodoji Sesuo“ – reti svečiai dabartinių radijo stočių eteryje, bet puikiai pažįstami kiekvienam melomanui. Ir nors muziką jie teigia kuriantys pirmiausia todėl, kad tai smagu, muzikantai neabejoja, kad bent kelios dešimtys naujojo albumo versijų atsiras jų muzikos kaskart nekantriai laukiančių gerbėjų kolekcijose.
„Manau, kad yra grupė žmonių, kurie tikrai nuoširdžiai laukia mūsų naujų albumų. Leisdami įrašus niekad pernelyg negalvodavome apie tai, ar juos pirks: net ir tais laikais, kai buvome populiaresni,vis dėlto negrojome komercinės muzikos.
Gūdžiais 1996-aisiais, „Bellamy“ laikais, kai mūsų įrašus galėdavai įsigyti muzikos įrašų parduotuvėse ar prekybos centruose, niekad nežinodavai, kur albumas iškeliavo ir kad kažkas jį nusipirko kur nors Radviliškyje. O po kiek metų sužinai – atsineša ir parodo tau tą kasetę. Tai fantastikas jausmas ir šie vienetai atneša didesnį džiaugsmą nei galbūt atneštų tūkstančiai, bet ne tokių nuoširdžių gerbėjų“, – mano M.Budnikas.

Nors dabar prekybos centre rasti grupės įrašo greičiausiai nepavyks, jį visi norintys kurį laiką galės nemokamai atsisiųsti internetu, o vėliau – įsigyti albumą koncertuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: