boardsports.lt archyvo nuotr.

Druskininkuose įvyko pirmasis iš aštuonių Baltijos šalių snieglentininkų ir kalnų slidininkų čempionato „Ride in Baltics Tour“ (RIB) turų. Jame dalyvavo 120 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos. Tai didžiausias prieš dvejus metus gimusio čempionato renginys. Viena iš jo populiarumo priežasčių – šiemet RIB tapo pasaulinio snieglenčių turo (World Snowboard Tour) dalimi ir yra reitinguojamas pagal šią sistemą – jam skirta viena TTR žvaigždė.

„Labai džiaugiuosi, kad šis sportas populiarėja Baltijos šalyse, – sakė Janis Jansons, RIB įkūrėjas. – Atsiranda vis daugiau sportininkų, taip pat vietų, kur tuo galima užsiimti. Prieš dvejus galėjome tik pasvajoti, kad turėsime tokią puikią vietą kaip „Snow Arena“, kurioje į varžybas surinksime tiek slidžių ir snieglenčių sporto entuziastų.“

Geriausiai sekėsi Lietuvos snieglenininkėms   

Prieš varžybas vienas iš organizatorių Jonas Kriščiūnas prisipažino, kad iš Lietuvos sportininkų laukia gerų rezultatų: „Lietuvoje tai naujas sportas, dauguma sportininkų jauni, neturi daug patirties, bet šiais metais daug treniravomės, todėl tikimės, gražių pasirodymų.“

Lietuvos snieglentininkai ir slidininkai nenuvylė savo gerbėjų – padovanojo jiems daug įspūdingų triukų ir finalistų sąraše atsirado ne viena lietuviška pavardė. Ypač gerai sekėsi lietuvių snieglentininkėms – iš keturių prizinių vietų joms atiteko net trys. Dora Urniežiūtė užėmė pirmąją vietą, Agnė Stasinskaitė antrąją, o Vita Sereikeitė – ketvirtąją. Vaikų snieglentininkų grupėje pirmoji vieta taip pat atiteko Lietuvos atstovui – Motiejui Morauskui.

Vyrų snieglentininkų profesionalų grupėje pirmąją vietą iškovojo Toms Petrusevičs iš Latvijos, mėgėjų – Indrek Tamm iš Estijos. Jaunių grupėje visas pirmąsias vietas susišlavė latviai: Emils Kaupers (I vieta), Nauris Putenis (II vieta), Markuss Brieze (III vieta).

Iš slidininkų vyrų geriausiai pasirodė Edvards Lansmanis iš Latvijos, jaunių grupėje pirmavo latvis Emils Ozolinš, moterų – Yulia Zayko iš Rusijos.

Į sportą atveda adrenalino troškulys

Vilniečiai Miglė ir Augustas, startavę jaunių grupėje, sako, kad snieglenčių sportas suteikia daug adrenalino, stiprių emocijų. „Greitis, triukai, savo galimybių išbandymas – tai juk labai smagu“, – tvirtina Augustas.

Nors „Snow Arena“ trasose minusinė temperatūra, kurioje nejudant darosi šaltoka, po savo pasirodymų jaunuoliai neskuba į šilumą. „Į varžybas atvažiuojame ne tik pasirodyti, bet ir kitų pasižiūrėti, pasimokyti, pasisemti patirties. Nekantriai laukiame profesionalų pasirodymo – įdomu, kokius triukus jie šiemet pademonstruos“, – sako Miglė.

„Varžybos – tai ne tik sportinė kova. Tai galimybė susitikti su bendraminčiais, išbandyti naujas trasas, – teigia iš Lenkijos atvykę snieglentininkai Marek ir Andrew. – Nesame profesionalai, bet turime paruošę keletą neblogų triukų, kurie galbūt padės pelnyti teisėjų palankumą.“

Varžybų metu gerą adrenalino dozę gavo ir žiūrovai. Paauglį sūnų į varžybas atlydėjusi vilnietė Vitalija prisipažino, kad kai kurių sportininkų pasirodymai jai net kvapą užgniaužė. „Pati šiek tiek slidinėju, tad žinau, kad tokioje trasoje vien ant kojų išsilaikyti sudėtinga. O čia iššoka po keletą metrų į orą, daro salto, vartosi. Tai tiesiog nerealu, neįtikėtina, kad žmogus tai gali padaryti!“ – stebisi moteris.

Reklama: snieglenčių batai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: