Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šių metų gegužės mėnesį Europos Komisija priėmė teigiamą sprendimą dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje statybų projekto.

Europos Komisija patvirtino, jog didelės apimties projektas „Kauno pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje, Karaliaus Mindaugo pr. 50″ atitinka Europos regioninės plėtros fondo keliamus reikalavimus projektams.

Kauno miesto savivaldybės administracijai atsakius į Komisijos pateiktus paklausimus dėl projekto paraiškos, jo eigos, koncesijos konkurso, viešųjų pirkimų procedūrų, valstybės pagalbos schemų projektui, Komisija įsitikino, kad procedūros nebuvo pažeistos ir projektą pripažino tinkamu finansuoti. Projekto įgyvendinimui iš ES buvo skirta beveik 50 mln. Lt.

„Šis sprendimas buvo labai svarbus. Iki tol projektas buvo patvirtintas tik LR Ūkio ministerijos, LR Finansų ministerijos ir VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros, tačiau tai dar nereiškė, jog projektą tinkamu finansuoti pripažins Europos Komisija ir nereikės grąžinti skirtos ES paramos”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Projekto tikslas buvo sudaryti sąlygas kultūrinei, pramogų ir sporto veiklai, plėtojant aukščiausio lygio renginius ir sudarant galimybes turizmui ir sporto turizmui Kauno mieste ir Lietuvoje vystyti. Pagrindinis rezultatas – 15 tūkst. vietų ir beveik 40 tūkst. kv. m. bendro ploto Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje pastatymas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: