(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybėje buvo pristatyti akcijos „Darom 2010“ Kauno mieste rezultatai. Surinktų atliekų sutvarkymui Savivaldybė skyrė 47 tūkstančius litų.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pasidžiaugė geresniu akcijos koordinavimu. „Šiemet pasiruošimas akcijai vyko daug sklandžiau nei pernai. Akcijos koordinatoriai taip pat gerai atliko savo darbą. Svarbu, kad mūsų šalyje atsiranda tokia bendradarbiavimo tradicija, o miestiečiai savo noru įsijungia į miesto tvarkymą“, – sakė A. Kupčinskas.

Miesto vadovas, kaip akcijos „Darom“ tęsinį, pasiūlė inicijuoti kelių krepšinio aikštelių sutvarkymą. „Prisidedant tokioms įmonėms kaip „Kauno švara“ ir „Statoil“, dalis surinktų padangų galėtų būti perdirbtos į granules, kurios vėliau būtų panaudotos krepšinio aikštelių dangų atnaujinimui“, – teigė meras.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė pažymėjo, kad akcijos metu buvo surinkta 576 kub. m buitinių atliekų, 143 kub. m stambiagabaričių atliekų, daug šakų ir lapų. Šių atliekų sutvarkymui savivaldybė skyrė 47 tūkst. litų.

Akcijos „Darom 2010“ koordinatorius Nemunas Tumavičius teigė, kad šiemet akcija buvo iš tiesų sėkminga ir pritraukė daug dalyvių. „Kaune akcijoje dalyvavo apie 4 tūkst. dalyvių. Jei padalintume surinktų atliekų kiekį vienam dalyviui, vienam žmogui išeitų beveik 150 kilogramų surinktų atliekų. Džiaugiamės ir dėkojame akciją parėmusioms įmonėms ir Savivaldybei už pagalbą“, – sakė N. Tumavičius

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pavirtino, kad numatyti atliekų surinko punktai jau sutvarkyti, o atsiradę nelegalūs sąvartynai bus likviduoti artimiausiu laiku.

Miesto meras A. Kupčinskas akcijos „Darom 2010“ organizatoriams, dalyviams bei rėmėjams įteikė padėkas.

Įdomūs faktai:

„Darom 2010“ akcijoje dalyvavo daugiau kaip 170 tūkst. dalyvių visoje Lietuvoje.

Jeigu akcijos laiką skaičiuotume visą savaitę, kai koordinatoriai vykdė tvarkymo akcijas visoje Lietuvoje, dalyvių skaičius viršijo 200 tūkstančių.

Į sąvartynus išvežta jau 800 tonų atliekų, skaičius dar turėtų padidėti maždaug 100 tonų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: