© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antrasis Dakaro ralio greičio ruožas lietuviams buvo permainingas. “General Financing – Autopaslauga” ekipažas nors ir pakilo 35 laipteliais aukštyn ralio lentelėje, tačiau Benedikto Vanago su “OScar” netenkina toks rezultatas.

“Nors po antrosios Dakaro dienos ir pakilome turnyro lentelėje 35 pozicijomis, man tai menka paguoda”, – kalbėjo po greičio ruožo grįžęs į bivuaką lenktynininkas B.Vanagas. – “Šiandien turėjome bėdų su navigacijos sistema, pasikartojo kuro kaitinimo problemos. Technikų patobulinta kuro tiekimo sistema veikė geriau nei vakar (sekmadienį – BNS), tačiau įvažiavus į kopas, kur kaitra dar didesnė – pasikartojo vakarykštės bėdos, todėl praradome 1,5 val. Suprantu, kad tai dar tik antra Dakaro diena bei net stipriausioms komandoms ne viskas sklandžiai vyksta, tačiau norėčiau, techninių nesklandumų limitą būti jau išnaudoję”.

54-ą vietą užimantį B.Vanagą nuo lyderių bendroje įskaitoje skiria 3 valandos 36 minutės ir 44 sekundės.

Trečiąją Dakaro ralio dieną dalyviams reikės įveikti beveik 300 km greičio ruožą. Išvakarėse organizatoriai pranešė, kad greičio ruožas bus trumpinamas 40 km, kadangi trasa yra sudėtinga, labai akmenuota bei nedėkinga automobiliams.

Pranešama, jog iš San Rafaelio į San Juaną reido dalyvių greičio ruožas kils 3 kilometrus virš jūros lygio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: