(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienio popietę Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybių atstovai Lietuvos aplinkosauginių nevyriausybinių organizacijų koalicijos ir Lietuvos dviratininkų bendrijos kvietimu dalyvavo renginyje „Žemės diena kiekvieną dieną“. Vienu metu savuose miestuose dviračiais išvažiavo 10-15 asmenų grupės, siekiant įvertinti esamą dviračių infrastruktūrą ir aptarti tolimesnės plėtros planus.

Kauno dviratininkų kolona startavo nuo miesto savivaldybės pastato Laisvės alėjoje. Kartu su organizatoriais nedideliam dviračių žygiui ryžosi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Verbickas, mero patarėjas Aurimas Ramoška, Socialinių reikalų departamento direktoriaus pavaduotojas (savivaldybės gydytojas) Algimantas Kažemėkaitis, Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras ir Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Laima Griauslytė.

Maršrutas driekėsi Centro bei Žaliakalnio seniūnijų dviračių takais ir gatvėmis. Dviratininkų kolonai vadovavęs Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas Linas Vainius kelionės metu atkreipė dalyvių dėmesį į dviračių takų ženklinimą, eismo saugumo priemones, kitas problemas, su kuriomis susiduria dviračiais važiuojantys žmonės.

Pravažiavus daugiau nei 10 kilometrų, apžvalginė kelionė baigėsi Senamiestyje, kur kelionės dalyviai skyrė laiko diskusijai. Jos dalyviai aptarė, ką daryti, kad sparčiai gausėjantys dviratininkai jaustųsi saugiai ir patogiai, ko didieji miestai gali pasimokyti vieni iš kitų, vystant dviračių infrastruktūrą.

Kaip jau skelbta, šią vasarą Savivaldybės taryba patvirtino Kauno miesto dviračių takų specialųjį planą. Lietuvos dviratininkų bendrijos atstovai išdėstė savo mintis dėl šio plano įgyvendinimo, pateikė pasiūlymų dėl tolimesnės ekologinio transporto plėtros.

Savivaldybės atstovai teigė, kad kai kuriuos praktinės apžvalginės kelionės dviračiais metu pastebėtus trūkumus bus galima nesunkiai ištaisyti. Dėl dviračių takų plėtros Kaune numatoma ir ateityje bendrauti su Lietuvos dviratininkų bendrija.

Šiuo metu Kauno mieste yra apie 45 km dviračių takų. Suplanuotų magistralinių takų ilgis – apie 50 km, rajoninių takų ilgis – apie 60 km, rekreacinių takų ilgis – 66,15 km. Viso suplanuota apie 176,15 km dviračių takų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: