(c) stock.xchng archyvo nuotr.

„Freimas“ buvo įkurtas 2005 metais gabių kino menininkų iniciatyva. Jau šeštus metus organizacija aktyviai veikia NVO sektoriuje.

Asociaciją įkūrė filmų kūrėjai, todėl pradžioje organizacijos nariai kūrė filmus. Vėliau „Freimas“ pradėjo organizuoti įvairias akcijas ir renginius, o video meną sujungė su muzikos garsais: pradėjo bendradarbiauti su muzikos atlikėjais, didžėjais.

Pastaraisiais metais artimai bendradarbiaujama su Vilniaus miesto organizacijomis bei organizuojamos socialinės ir kultūrinės akcijos Kauno miesto jaunimui.

Organizacijos vykdyti renginiai ir projektai:

Nuo 2004 metų iki šių metų vasaros buvo organizuojamas multikultūrinis festivalis „Tundra“, kuris pritraukia daugiau nei 3 tūkstančius jaunų žmonių iš visos Lietuvos bei iš kaimyninių šalių.

2006 metais vykdyta socialinė akcija „Žmogus ir Pojūčiai“ kartu su UAB „Skinija”. Projektas skirtas suburti skirtingų sričių menininkus į bendrą vienos dienos, bet turintį tęstinumą, projektą.

2006-ųjų lapkritį startavo renginių ciklas „Prisukamas Abrikosas“ , supažindinantis jaunimą su tam tikra nekomercine muzika. Kviečiami užsienio atlikėjai, atsivežantys su savimi netradicinį skambesį ir skirtingus kultūrinius požiūrius į muziką. Šis renginių ciklas, sulaukęs didelio jaunimo susidomėjimo, tęsiasi iki šiol.

Kartu su modernaus šokio studija „Aura“ „Freimo“ komanda organizavo tarptautinį modernaus šokio festivalį „Gyvai“. Prisidedant LR Aplinkos ministerijai, 2006 metais surengtas renginių ciklas, ugdantis ekologišką jaunimą, „Rūšiuok rūšiuok“.

2007 metais organizacija bendradarbiavo su Zarasų jaunimo organizacija „Apskritas stalas” ir Zarasų jaunimo centru bei padėjo surengti jaunimo festivalį „YES“.

2008 metais kartu su Valstybiniu Kauno dramos teatru buvo organizuotas multikultūrinis festivalis „Teatro fantomas”, kuris laimėjo geriausio naujoko teatre prizą „Pravda” apdovanojimuose.

2008 kovo 21 dieną, bendradarbiaujant su kampanijos “Visi skirtingi – visi lygus” organizatoriais surengtas tarptautinės dienos prieš rasizmą paminėjimas Kaune.

2009 metais vyko muzikos ir meno renginys „Opus Insanitus” . Renginyje buvo pristatoma ne tik muzikos atlikėjų darbai, bet ir video, meninės instaliacijos. Tų pačių metų kovo 21 dieną „Freimas“ vykdė socialinę akciją „Akiniai“ ,skirtas tarptautinės dienos prieš etninę diskriminaciją paminėjimui.

2009 metų liepos mėnesį organizuotas tarpkultūrinis mainų projektas „Tree dressing“. Projekte dalyvavo 6 šalys: Lietuva, Rumunija, Lenkija, Estija, Italija, Didžioji Britanija. Projekto metu vyko kūrybinės dirbtuvės, o jų rezultatai buvo pristatyti publikai. Šių mainų tema – „Kultūra vakar – Kultūra šiandien“.

Dar vienas jaunimo organizacijos rengiamas projektas – muzikos ir sporto festivalis „Spartakiada“.

Organizacijoje yra 11 narių, tačiau aktyviai dalyvauja tik keli, Prie organizacijos gali prisijungti visi, kurie nori aktyviai prisidėti prie kultūrinių ir kitokio pobūdžio renginių. Tereikia parašyti elektroninį laišką į šią pašto dėžutę: kub_info@yahoo.com.

Pagrindinis organizacijos principas – kultūra netradicinėse vietose – tokiose kaip senos gamyklos, sandėliai, muziejai, kareivinės, apleistos palėpės.
„Freimo“ komanda stengiasi kiekviena idėja nustebinti Kauno miesto gyventojus ir jo svečius.

Kauno jaunimo apdovanojimuose. „Freimas“ yra gavęs gavę padėkas iš Kauno miesto savivaldybės už šiuos renginius: Tolerancijos akcija „Akiniai“, menų festivalis „Insanitus“ bei sporto ir muzikos festivalis „Spartakiada“.


VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė (taisoma )
  • Vadovo vardas, pavardė: Žilvinas Širka
  • Kontaktai: Kub_info@yahoo.com , freimas2@walla.com, 862090477, 867425423
  • Būstinės neturi.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: