(c) krs.lt archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybė, užbaigdama turizmo sezoną, išbandė naują pramogą – vandens kelionę vikingų valtimis nuo Kauno iki Kačerginės. Ši atrakcija pavasarį bus siūloma Kauno miesto ir rajono gyventojams bei regiono svečiams. Daugiau nei šimtas Savivaldybės, seniūnijų, ugdymo įstaigų darbuotojų įsitikino, kad specialaus pasirengimo šturmuoti Nemunui vikingų valtimis nereikia – užtenka geros nuotaikos ir sugebėjimo dirbti komandoje.

Komandos sukomplektavimas, pareigų pasiskirstymas, pasipuošimas vikingų skraistėmis, įlaipinimas ir instruktažas užtruko gerą pusvalandį. Po pasirengimo – beveik pusantros valandos malonaus ir visai nevarginančio irklavimo žemyn upe. Tiesa, dainos, kurios priedainis ir yra ,,Žemyn upe“ plaukiant niekas nedainavo, vietoj jos tratėjo būgnai, aidėjo ritmą diktuojanti mantra ,,ir op“.

Renginiu, sutraukusiu tikrai gausų būrį dalyvių, ypač džiaugėsi Kauno rajono savivaldybės meras, vienos iš šešių komandų kapitonas Valerijus Makūnas, kuris jaunystėje nemažai laiko atidavė irklavimui. ,,Esu žvejo duktė, smagu prisiminti laikus, kai irstydavomės ne tik žemyn upe, bet ir prieš srovę“, – sakė Zapyškyje gimusi, užaugusi ir dabar gyvenanti Kauno rajono savivaldybės kontrolieriau pavaduotoja Marija Pasiaurienė.

Norą pabūti kartu, praleisti sveikai ir sportiškai, palaimino pats dangus – vietoj sinoptikų prognozuoto lietaus žygio dalyviai mėgavosi gana šiltais rudeniškos saulės spinduliais, grožėjosi įspūdinga Nemuno pakrančių gamta. Pirmadienį į darbą susirinkę regatos dalyviai dalijosi įspūdžiais su neplaukusiais ir demonstravo pūsles ant delnų.

Pramogos organizatorius – viešosios įstaigos ,,Birštono Nemunas“ valdybos pirmininkas Arvydas Stašaitis stebėjosi, kad plaukti panoro daugiau žmonių, nei užsiregistravo. ,,Paprastai norą dalyvauti pareiškia daugiau, o susirenka gerokai mažiau“, – sakė A. Stašaitis.

Šiemet, siekiant atsigręžti į Nemuną ir sugrąžinti Kulautuvai buvusią šlovę, navigacijos metu (gegužės –rugsėjo mėnesiais) sekmadieniais laivas plaukė iš Kauno į Kulautuvą ir atgal. Kelionė truko tris valandas. Dvi valandas keliautojai galėjo pramogauti Kulautuvoje savarankiškai arba su gidu. Bilietas suaugusiems kainavo 10 litų, vaikams penkis. Kitą dalį išlaidų dengė Kauno rajono ir Kauno miesto savivaldybės. Atsižvelgiant į gyventojų pageidavimus ir maršruto populiarumą, nuo vasaros vidurio ,,Tolstojus“ pramogautojus į Kulautuvą plukdė ir šeštadieniais.

Tikimasi, kad kitą sezoną plaukimas vikingų laivais bus tokia pat paklausi ir populiari pramoga. ,,Turistams tikrai patiks, manau, kad susidomės ne tik miesto svečiai ir kauniečiai“, – sakė vikingiškiausiai atrodęs sporto klubo ,,Ežerietis“ narys Rimantas Kalėda.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: