Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) skelbia 77 laiminguosius, kviečiamus dalyvauti projekto „Misija Sibiras’11” bandomajame žygyje Aukštaitijos miškuose. Iš daugiau nei 1300 kandidatų atrinkti asmenys gegužės 28-29 d. kviečiami dalyvauti antrajame projekto atrankos etape. Jų vardus ir pavardes rasite projekto tinklalapyje internete.

„Bandomasis žygis – tai antrasis projekto atrankos etapas. Į jį kasmet patenka maždaug 70 asmenų, praėjusių anketinę atranką ir turinčių galimybę įrodyti, kad būtent jie gali vykti į Sibirą pagerbti savo tautiečių atminimą. Po bandomojo žygio suburiama galutinė komanda, vykstanti į ekspedicijas numatytais maršrutais”, – sako projekto „Misija Sibiras’11” koordinatorius Arnas Marcinkus.

Į bandomąjį žygį šiemet kviečiami asmenys kilę iš įvairių šalies kampelių: sostinės, Kauno, Panevėžio, Mažeikių, Kupiškio, Rokiškio, Jonavos, Naujosios Akmenės ir t.t. Kai kurie iš jų į bandomąjį žygį žada atvykti iš Švedijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės.

Šiemet bandomasis žygis iš tradicija tapusių Dzūkijos miškų perkeliamas į Aukštaitiją. Būtent čia atrinktieji asmenys užsidės ant pečių kuprines ir dvi dienas žygiuos vienijami bendro tikslo – įveikti visą organizatorių suplanuotą trasą ir įrodyti, kad yra verti vykti į Tadžikistano Respubliką arba Tomsko sritį Rusijos Federacijoje.
„Perskaitę anketas matome, kokį suvokimą apie savo šalį ir jos istoriją turi lietuvaičiai. Turiu pripažinti, kad auga sąmoninga, žingeidi ir atsakomybės jausmą turinti karta, mat anketos šiais metais užpildytos labai kokybiškai, o jas pildžiusieji puikiai supranta, kad tai nebus pramoginė kelionė ar ekskursija”, – sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

Projekto organizatoriai pažymi, kad, kaip ir praeitais metais, visi, norintys ir galintys prisidėti prie „Misija Sibiras‘11“ įgyvendinimo, kviečiami neribotą pinigų sumą skirti aukojimo portale www.aukok.lt arba paremti projektą trumpaisiais telefono numeriais 1416 (2 LT), 1417 (5 LT) arba 1418 (10 LT). Surinkti pinigai bus skirti šių metų vasaros ekspedicijų organizavimui bei po grįžimo planuojamų pristatymų mokyklose, universitetuose, jaunimo centruose ir kt. išlaidoms padengti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: