(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Susisiekimo ministerija, sugebėjusi per palyginti trumpą laiką atnaujinti gerą oro susisiekimą su Europa, ragina kuo geriau išnaudoti esamas skrydžių galimybes ir sutelktomis valstybės institucijų bei verslo pastangomis skatinti atvykstamąjį turizmą į Lietuvą. Pasak susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, nepritraukus pakankamo keleivių srauto yra rizikuojama, jog sunkiai „išjudintų“ tiesioginių skrydžių vėl sumažės.

„Vasarą iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto tiesioginiai skrydžiai bus vykdomi 28 maršrutais, o iš visų trijų tarptautinių šalies oro uostų lėktuvai kils net 49 kryptimis – tokio skaičiaus krypčių nebuvo net ekonomikos klestėjimo metais. Tačiau matome rimtą signalą, kad keleivių skaičius auga lėtai, ir lėktuvai dažnai skrenda pustuščiai. Visi kartu susitelkę turim rasti aiškius sprendimus, kad užsienio keliautojams Lietuva taptų patrauklia kryptimi“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Kaip sėkmingai panaudoti į Lietuvą atsivėrusius skrydžių maršrutus, kaip padidinti šalies konkurencingumą turizmo srityje, šiandien Susisiekimo ministerijoje tartasi diskusijoje tema „Kodėl vokiečių turistas turėtų atostogoms skristi į Lietuvą, o ne į Ispaniją ar…?“. Esamą situaciją ir galimus konkrečius bendrus veiksmus susisiekimo ministras E. Masiulis ir viceministras Rimvydas Vaštakas aptarė su oro linijų bendrovių vadovais, Ūkio ministerijos, Valstybinio turizmo departamento, Lietuvos turizmo asociacijos, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, kitų asocijuotų turizmo ir verslo struktūrų atstovais.

„Atkuriant tiesioginį tarptautinį oro susisiekimą, 2009-ieji Susisiekimo ministerijai ir šalies oro uostams tapo tikru iššūkiu. Peržiūrėjome oro uostų mokesčių ir rinkliavų sistemą, sumažinome sąnaudas, pritaikėme rinkodaros ir skatinamąsias priemones, aktyviai tarėmės su oro linijų bendrovėmis. Ketiname aktyviai dirbti ir toliau. Tačiau tam, kad padėtis aviacijos srityje po pusmečio negrįžtų į praėjusių metų lygį, vien Susisiekimo ministerijos pastangų nepakanka“, – pabrėžė ministras.

Diskusijos dalyviai išsakė savo pastebėjimus ir pasiūlymus dėl atvykstamojo turizmo skatinimo – kalbėta apie aktyvesnę tarptautinę šalies reklamą, darbą su pagrindinėmis Lietuvos turizmo rinkomis, konferencijų bei sveikatingumo srities turizmo skatinimą, šalies turizmo paslaugų ir infrastruktūros gerinimą, bendrų Baltijos šalių turizmo produktų kūrimą ir pristatymą tarptautiniu mastu. Diskutuota dėl Lietuvos įvaizdžio, jos išskirtinumo pristatymo, taip pat dėl mokesčių bei teisinės bazės tobulinimo.

Diskusijoje akcentuota būtinybė aktyviau bendradarbiauti Susisiekimo ministerijai, Ūkio ministerijai ir asocijuotoms turizmo bei verslo struktūroms. Susisiekimo ministerija pasiūlė sukurti bendrą darbo grupę, kuri rūpintųsi išsakytų priemonių įgyvendinimu, aktualių ir skubių klausimų sprendimu.

LR Susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: