(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės antroji varžovė UEFA EURO 2012 atrankos varžybose Čekijos rinktinė rungtynėms jau savaitę ruošiasi beveik stipriausios sudėties.

Surinko visas žvaigždes

Čekams rungtynės su Lietuva bus pirmosios šiame atrankos cikle. Dvikovai čekai ruošėsi jau savaitę, o penktadienį žaidė uždaras kontrolines rungtynes su Olomouco „Sigma“ ekipa.

Nuo praėjusių metų spalio Čekijos rinktinę treniruojantis Michalas Bilekas galės remtis visais geriausiais žaidėjais – komandoje yra Londono „Chelsea“ vartininkas Petras Čechas, Londono „Arsenal“ saugas Tomašas Rosicky, puolėjas Milanas Barošas iš Stambulo „Galatasaray“.

Nebus tik gynėjo Tomašo Sivoko, kuris jau kurį laiką gydosi traumą. Keli patyrę čekų futbolininkai su rinktine atsisveikino po praėjusio atrankos ciklo.

Keturi čekų žaidėjai rungtyniauja Vokietijos klubuose, po tris – Anglijoje ir Ukrainoje, po du – Belgijoje, Turkijoje ir Rusijoje. Puolėjas Tomašas Necidas Maskvos CSKA ekipoje rungtyniauja kartu su Deividu Šemberu. Iš viso Čekijos rinktinėje – 19 legionierių.

Draugiškose rungtynėse čekai šiemet kovo mėnesį Glazge 0:1 nusileido škotams, birželį JAV 4:2 nugalėjo vietos rinktinę ir 1:2 pralaimėjo Turkijai, o rugpjūtį 4:1 sutriuškino Latviją.

Lietuvos rinktinės nenuvertina

Anot M.Bileko, išvadų iš rezultatų draugiškose rungtynėse daryti nederėtų. „Nors Lietuvos rinktinei pasiruošime nepavyko pasiekti gerų rezultatų, ši komanda yra gero lygio. Tą ji pademonstravo praėjusiame atrankos cikle įveikdami rumunus ir austrus. Lietuviai užtikrintai žaidžia gynyboje ir bus rimtesnis varžovas nei latviai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo treneris.

Dar daugiau apie Lietuvos rinktinę savo šalies žiniasklaidai papasakojo Danielis Drahokoupilis, kuris penktadienį Kaune stebėjo lietuvių ir škotų rungtynes. „Mačiau Lietuvos komandą jau trečią kartą ir jos žaidimas nustebino. Lietuviai žaidė su dviem puolėjais, stengėsi atakuoti, nedavė varžovams erdvės. Tai labai neparankus oponentas, kurio nuvertinti tikrai nereikia“, – teigė čekų skautas.

Rungtynės Čekija-Lietuva bus žaidžiamos rugsėjo 7 d. 21.15 val. (Lietuvos laiku) Olomouce „Andruv“ stadione. Čia Čekijos (įskaitant buvusią Čekoslovakiją) rinktinė iki šiol laimėjo visas šešerias žaistas rungtynes. Mūsų šalyje rungtynes tiesiogiai transliuos „Lietuvos Ryto“ televizija.

Čekijos rinktinės išplėstinis sąrašas rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai:
Jan Laštůvka (Dneproperovsko „Dnepr“, Ukraina)
Petr Čech (Londono „Chelsea“, Anglija)
Jaroslav Drobny („Hamburger“ SV, Vokietija)

Gynėjai:
Roman Hubník (Berlyno „Hertha“, Vokietija)
Tomáš Hübschman (Donecko „Šachtar“, Ukraina)
Michal Kadlec (Leverkuzeno „Bayer“, Vokietija)
Zdeněk Pospěch (FC „Kobenhavn“, Danija)
Jan Rajnoch („Anakaragücü“, Turkija)
Marek Suchý (Maskvos „Spartak“, Rusija)

Saugai:
Mario Holek (Dneproperovsko „Dnepr“, Ukraina)
Jaroslav Plašil (Bordo „Girondins“, Prancūzija)
Jan Polák (Briuselio „Anderlecht“, Belgija)
Daniel Pudil (KRC „Genk“, Belgija)
Tomáš Rosický (Londono „Arsenal“, Anglija)
Jiří Štajner (Libereco „Slovan“, Čekija)
Libor Sionko (Prahos „Sparta“, Čekija)
David Limbersky („Viktoria Plzen“, Čekija)

Puolėjai:
Milan Baroš (Stambulo „Galatasaray“, Turkija)
Roman Bednář („West Bromwich Albion“, Anglija)
Martin Fenin (Frankfurto „Eintracht“, Vokietija)
Tomáš Necid (Maskvos CSKA, Rusija)
David Lafata („Jablonec“, Čekija)
Lukáš Magera (FC „Timisoara“, Rumunija)

Lietuvos futbolo federacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: