(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 29 d. 18.30 val. ir gegužės 30 d. 15 val. Nacionaliniame operos ir baleto teatre vyks Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso “Dainų dainelė” laureatų koncertai.

„Dainų dainelė“- vienas unikaliausių konkursų, kuris kiekvieną kartą su nauja jėga patvirtina savo kūrybinį gyvybingumą. Dėkoju visiems muzikos pedagogams, šios šventės organizatoriams, kurių dėka daugiabalsė „Dainų dainelė“ padeda išlaikyti mūsų tautos dainavimo tradicijas. Ypač džiugu, kad šiais metais konkursas buvo pažymėtas lietuvių liaudies dainos gaida, jame dominavo lietuviškas repertuaras“,- sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

,,Dainų dainelės“ 2010 metų laureatais vertinimo komisijos, kuriai vadovavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros vedėjas, profesorius Virgilijus Noreika, ir televizijos žiūrovų sprendimu tapo 41 konkurso dalyvis (solistai ir ansambliai). Konkurso laureatai išrinkti iš 200 solistų ir ansamblių, dalyvavusių 14-koje finalinių koncertų, kuriuos nuo vasario mėnesio tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija.

Konkurso dalyviai buvo vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Būsimi laureatai buvo vertinami atsižvelgiant į amžiaus grupę. Tarpusavyje varžėsi solistai. Ansambliai vertinti atsižvelgiant į jų tipą (duetai, tercetai, kvartetai, merginų, vaikinų, mišrūs).

Laureatų koncerte Operos ir baleto teatre skambės įvairių žanrų: klasikos, džiazo, šiuolaikiniai kūriniai, taip pat lietuvių liaudies, lietuvių kompozitorių ir užsienio dainos. Laureatams akompanuos Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras ir LRT muzikantų grupė.

„Dainų dainelė” – tai kas antri metai vykstantis ir turintis ilgametes tradicijas konkursas, kuriame dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 3 iki 19 metų. Jis į profesionalią sceną atvedė daug žymių atlikėjų: Vytautą Juozapaitį, Juditą Leitaitę, Sigutę Trimakaitę, Oną Kolobovaitę, Vaidą Genytę, Rafailą Karpį.

Šiuo nacionaliniu jaunųjų dainininkų renginiu siekiama puoselėti dainavimo tradicijas, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: