Trečiadienį, rugpjūčio 17 dieną, kelio Klaipėda-Vilnius 214 kilometre vyko naujos „Statoil“ krepšinio degalinės statybos darbų pradžios simbolinė ceremonija.

Pirmoji Lietuvoje degalinė, skirta populiariausiai mūsų šalies sporto šakai – krepšiniui, stovės priešais jau esamą degalinę „Statoil Greitkelis“.

Vieta pasirinkta ne atsitiktinai: degalinė iškils šalia Kauno, tituluojamo Lietuvos krepšinio sostine, ir bus lengvai pasiekiama iš bet kurio miesto ar miestelio, kad ją aplankyti galėtų kuo daugiau krepšinio aistruolių.

Iškilmių metu simbolinę kapsulę būsimosios statybvietės vietoje įbetonavo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius Tom Graven-Lauritzen.

Ceremonijoje dalyvavo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis ir kiti garbingi svečiai.

Trys mūsų garsūs krepšininkai – Jonas Mačiulis, Tomas Delininkaitis ir Marijonas Petravičius – paliko savo rankos įspaudus. Kartu su krepšininkais visi svečiai galėjo išbandyti savo rankos taiklumą mėtydami kamuolį ne į krepšį, o į statybų traktoriaus kaušą.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: