Nacionalinės futbolo akademijos stadionas Kaune
(c) V.Knyzelio/LFF.lt
Nacionalinės futbolo akademijos stadionas Kaune

Tarptautinės futbolo federacija (FIFA) dirbtinės dangos aikštėms Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune, Panevėžio futbolo akademijoje ir Kėdainių miesto stadione skyrė aukščiausią FIFA kokybės standarto kategoriją.

Aikštės šiuose miestuose pagal Lietuvos futbolo federacijos (LFF) standartinių dirbtinių dangų projektą buvo įrengtos praėjusiais metais. Pavasarį Lietuvoje apsilankę FIFA akredituoti nepriklausomi ekspertai atliko testus dangų įrengimo vietose.

Neseniai LFF sulaukė oficialių FIFA įvertinimų – aikštėms Kaune, Kėdainiuose ir Panevėžyje suteikti dviejų žvaigždučių kokybės sertifikatai, kurie galios metus – iki kito įvertinimo. Tokius sertifikatus gavusiose dirbtinės dangos aikštėse galima rengti visus svarbiausius FIFA bei UEFA turnyrus – su sąlyga, jog reikalavimus atitinka ir stadiono infrastruktūra.

„Rungtyniauti ant tokių dangų futbolininkams bus tikrai patogu ir saugu. Žaidimas ant naujausios kartos ir aukščiausios kokybės dirbtinių dangų turi charakteristikas, kurios artimos natūraliai vejai. Tai yra pagrindinis FIFA sertifikavimo principas“, – aiškino projektus koordinuojantis LFF generalinio direktoriaus pavaduotojas Edvinas Eimontas.

Lietuvoje yra jau keturios dviejų žvaigždučių kategorijos aikštės – praėjusių metų lapkritį aukščiausias kokybės sertifikatas suteiktas ir Gargždų stadiono vejai. Kaimyninėse Latvijos ar Estijos šalyse panašių sertifikuotų aikščių šiuo metu nėra.

„Džiaugiamės, kad visos iki šiol pagal LFF projektą įrengtos aikštės gavo aukščiausią kategoriją. Tai yra LFF, miestų futbolo organizacijų atstovų ir dangos įrengimo specialistų glaudaus bendradarbiavimo rezultatas. Visi kartu siekiame kokybės ir dirbdami kartu jau sukaupėme solidžią patirtį“, – sakė E.Eimontas.

Pagal 8 mln. vertės standartinių dirbtinių dangos aikščių projektą LFF viso dovanoja naujos kartos aikščių dangas 10-čiai Lietuvos regionų. Artimiausiu metu tokias dangas planuojama įrengti Vilniuje, Tauragėje ir Alytuje, planų turi ir Mažeikių bei Plungės miestai.

Tikimasi, kad iki 2012 m. dešimt regionų turės FIFA kokybės standartus atitinkančias modernias aikštes, kuriose bus galima rengti aukšto lygio tarptautines varžybas. Per šešerius metus LFF į įvairius futbolo vystymo ir populiarinimo projektus regionuose jau yra investavusi apie 25 milijonus litų.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: