(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių atstovai gegužės 12 d. susirinko į Baltijos jūros regiono tarpvalstybinio bendradarbiavimo programos remiamo projekto New Bridges – Nauji tiltai -, vietos interesantų susitikimą ir aptarė gyvenimo kokybės Kauno mieste ir rajone klausimus, regiono konkurencingumo didinimo problematiką.

Projekte New Bridges dalyvauja 12 partnerių iš 8 šalių. Tarp pagrindinių projekto tikslų yra siekiai tinkamai valdyti miesto ir kaimo sąveiką, į miesto ir kaimo planavimo procesą įtraukti gyvenimo kokybės sąvoką, sukurti naujus miesto ir kaimo partnerystės ryšius, prisidėti prie miesto ir jį supančio regiono patrauklumo ir konkurencingumo didinimo.

Sveikinimo kalboje Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas pažymėjo, kad Kauno miestas ir rajonas prasmingai bendradarbiauja sprendžiant viešojo transporto problemas, miesto kapinių klausimą, sėkmingai vykdomi bendri projektai, tokie kaip vandens maršrutas Kaunas – Zapyškis – Kulautuva, kurio atidarymas numatytas gegužės 22 d., taip pat Kauno oro uosto vystymo projektas, europinės vėžės tiesimo iki Kauno ir kiti.

Siekiama, kad būtų dar daugiau jungčių, tiesiama bendradarbiavimo tiltų ir kuo mažiau liktų tvorų tarp miesto ir kaimo vietovių, kad gerėtų gyvenimo kokybė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius taip pat akcentavo, kad tik dirbant kartu bus galima geriau įsisavinti europines lėšas, teikti aukštos kokybės paslaugas, didinti konkurencingumą.

Susitikime kalbėjusieji teigė, kad miesto plėtra priklauso nuo aplinkinių teritorijų ir miesto bei kaimo vietovių sąveikos. Itin svarbus yra požiūris, kad tinkamas miesto ir kaimo sąveikos valdymas iš tiesų gali padidinti miesto ir jį supančių vietovių patrauklumą ir konkurencingumą.

Miesto ir kaimo sąveika yra tiesiogiai susijusi su kasdieniniu žmonių gyvenimu bei tuo, kaip žmonės suvokia savo gyvenimo kokybę. Gyvenimo kokybę lemia vietovės patrauklumas, mobilumas vietovėje ir jos pasiekiamumas, vietovėje teikiamos paslaugos. Ar gyventojai patenkinti gyvenamąja vietove, ar rinksis čia darbo vietą, priklauso nuo to, kiek dėmesio vietos valdžia skirs skirtingų žmonių grupių lūkesčiams tenkinti, sveikos gyvensenos sąlygoms kurti, darniam vystimuisi.

Renginys baigėsi diskusija, kuri išgrynino aktualiausias Kauno miesto ir Kauno rajono problemas – viešojo transporto, dviračių takų ir infrastruktūros bei kitas. Iškilusioms problemoms spręsti numatyta sudaryti bendrą darbo grupę.

Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: