(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje rugsėjo 17 dieną vyko diskusija „Kultūrinio gyvenimo Kauno naujamiestyje ir senamiestyje galimybės“.

Konferencijoje dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Darbo grupės „Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti pirmininkas Jonas Koryzna, Laisvės alėjos bendruomenės pirmininkas Rimantas Meška, Vilniaus gatvės verslininkų bendruomenės atstovė Aldona Randienė, projekto „Einam“ koordinatorai Daiva Lebeliūnaitė, Kotryna Stankutė, Audrys Karalius, Kauno vaikų ir jaunimo laisvalaikio rūmų direktorė Onutė Žukienė, savivaldybės atstovai.

„Kauno miesto savivaldybė nuolat ieško būdų, kaip gyvinti Laisvės alėją, daryti ją patrauklesnę miestiečiams, turistams, palengvinti verslo sąlygas. Džiugu, kad tokie projektai kaip „Einam“ pateisino lūkesčius ir sulaukė ypatingo tiek miestiečių, tiek miesto svečių dėmesio. Matome, kad renginiams suorganizuoti kartais užtenka tik didelio noro ir pasišventimo. Ypač malonu, kad vis stiprėja bendradarbiavimas tarp menininkų, verslininkų ir miesto valdžios. Vasara baigėsi, renginiai traukiasi į uždaras erdves, bet jau dabar galima pradėti galvoti apie kitus metus“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir įteikė padėkas renginių organizatoriams, rėmėjams, koordinatoriams.

Kaip jau buvo skelbta, kitų metų pradžioje planuojama pradėti Laisvės alėjos rekonstrukciją. Laisvės alėjos rekonstrukcija būtų prasidėjusi anksčiau, tačiau daug lėšų pareikalavo Žalgirio arenos statyba, kuri šiuo metu yra svarbiausias miesto prioritetas.

Tačiau per tą laiką Laisvės alėja irgi neliko be dėmesio, joje buvo atlikta darbų už 3 mln. litų, t.y. pakeisti apšvietimo stulpai, suoliukai, nugenėtos liepos. Žalgirio arenos darbams einant į pabaigą, ateina Laisvės alėjos eilė.
Antrus metus Kauno miesto savivaldybės taryba vasaros sezono metu atleido kavines nuo vietinės rinkliavos už leidimą prekiauti lauko kavinėse. Taip pat miesto taryba yra sumažinusi nekilnojamo turto mokestį iki 0,6 proc. Laisvės alėjoje ir Senamiestyje dirbantiems verslininkams, kurie užsiima kavinių, restoranų, viešbučių, galerijų, knygynų ir pan. veikla. Dvi saugos tarnybos nuo rugpjūčio mėnesio naktimis patruliuoja centrinėje Kauno miesto dalyje.
Pamažu didėja patalpų Laisvės alėjoje paklausa. Vienu metu joje buvo nuomojamos 34 parduotuvių patalpos, šiuo metu dar liko apie 18 neišnuomotų patalpų.
Laisvės alėjoje šiemet pradėjo veikti dviračių nuomos punktas, jau antrus metus šioje gatvėje galima naudotis nemokamu bevieliu interneto ryšiu.
Miesto centrą, senamiestį, viešbučius ir kavines pagyvino turistai. Šiemet gegužės mėnesį „Ryanair“ atidarius savo bazę Kauno tarptautiniame oro uoste, labai padaugėjo turistų. Anksčiau į Kauno oro uostą per mėnesį atvykdavo apie 30 tūkstančių žmonių, dabar jų skaičius jau pasiekė beveik 100 tūkstančių per mėnesį.

Konferencijos metu savivaldybės Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas Raimundas Kaminskas skaitė pranešimą „Kultūrinis gyvenimas Kauno naujamiestyje ir senamiestyje: dabartis ir perspektyvos“. Apie Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjų įgyvendinimą kalbėjo Kauno miesto tarybos narys Jonas Koryzna. KTU Socialinių mokslų fakulteto Verslo strategijos instituto profesorius Giedrius Jucevičius pristatė pranešimą „Laisvės alėjos atgaivinimo galimybės vartotojiškos elgsenos aspektu“.

Vėliau Laisvės alėjos bendruomenės, Vilniaus gatvės verslininkų bendruomenės, M. Daukšos gatvės verslininkų atstovai išsakė savo mintis, pastebėjimus, pasiūlymus apie Laisvės alėjos, senamiesčio gaivinimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: