(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmajame Kauno dviračių maratone savo jėgas išmėgino ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir dviračių sporto mėgėjai, iš viso – 552 dviratininkai.

Organizatoriai aptarė problemas, su kuriomis buvo susidurta rengiantis maratonui bei patikino, kad toks renginys bus organizuojamas kasmet. Maratono organizatoriai dėkojo miesto gatves valančiai bendrovei „Kauno švara“ už gerai nuvalytą trasą, kuri driekėsi Jonavos gatve ir Šiaurės prospektu.

Pasak jų, netrūko nei gėlo vandens, nei viešųjų tualetų. Gerai buvo organizuotas ir automobilių stovėjimas.

Kitais metais ketinama šiek tiek praplėsti programą, skirtą žiūrovams, kad jie nenuobodžiautų, kol bus skaičiuojami varžybų rezultatai. Numatoma, kad dviračių maratonas vyks kitų metų gegužės viduryje. Kol kas nenuspręstas, ar maratonas vyks toje pačioje trasoje, ar jam bus ieškoma kitos vietos. Dėl trasos bus apsispręsta rugsėjo mėnesį.

„Dviračių maratonas parodė, kad šis renginys tikrai reikalingas. Neabejoju, kad šis maratonas taps tradiciniu“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Vicemeras S. Buškevičius įteikė mero Andriaus Kupčinsko padėkas pagrindiniams maratono organizatoriams: Linai Balčiūnaitei, Linui Vainiui, Deviui Žilovui, Arūnui Rutkauskui, Laimonui Čaplikui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: