Dziudo stovykla Dauguose
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Dauguose (Alytaus r.) dvidešimt pirmą kartą surengta dziudo stovykla, į kurią suvažiavo net 13-os valstybių atstovai.

Treniruočių stovykloje dalyvavo sportininkai iš Latvijos, Lenkijos, Gruzijos, Baltarusijos, Rusijos, Moldovos, Rumunijos, Slovakijos, Slovėnijos, Azerbaidžano, Estijos, Japonijos ir Lietuvos. Ypač laukiami buvo Japonijos (dziudo gimtinės) atstovai. Visi sportininkai ir treneriai stebėjo japoniukus ir stebėjosi jų draugiškumu ir geranoriškumu bendraujant ir dalinantis dziudo paslaptimis.

Treniruotės vyko atnaujintoje Daugų Verslo ir technologijos mokyklos bazėje, kurioje dziudo technikos subtilybes tobulino per 400 sportininkų. Tarp jų žinių ir patyrimo sėmėsi ir mūsų rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtiniai. Treniruočių pagrindą sudarė dziudo technikos mokymas ir tobulinimas bei varžybinės kovos (randori). Laisvalaikiu sportininkai žaidė futbolą, tinklinį, krepšinį, maudėsi ežere, kaitinosi saunoje na ir aišku, kaip gi jaunimas apsieis be diskotekų.

„Iš stovyklos grįžome pavargę, patobulėję- įgiję naujų draugų ir potyrių. Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos“, – įspūdžiais dalijosi dziudo treneris metodininkas Vytautas Budginas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: