(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo čempionas Panevėžio „Ekranas“ trečiadienį UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse sieks ne tik kelialapio tolyn, bet ir įrodyti, kad pirmoje dvikovoje pasiekta pergalė prieš stipriausią Suomijos klubą Helsinkio HJK nebuvo atsitiktinė.

Pergalė 1:0 Panevėžyje prieš HJK buvo dešimtoji „Ekranui“ UEFA turnyruose. Dar vienas teigiamas rezultatas ar net minimalus pralaimėjimas įmušus įvartį leistų Valdo Urbono auklėtiniams žengti į trečiąjį atrankos etapą ir susitikti su Armėnijos arba Serbijos klubais.

„Ekrano“ treneris tikino, jog nesiruošia vien siekti išsaugoti rezultato: “Važiuojame žaisti savo futbolą ir kovoti. Rungtynės prasideda su rezultatu 0:0 ir turime 90 minučių, per kurias reikia atidirbti ir žaidimu įrodyti, jog laimėjimas Panevėžyje nebuvo atsitiktinis.”

Antrose rungtynėse Lietuvos čempionams teks verstis be vartininko Vytauto Černiausko. Lietuvos jaunimo rinktinės vartų sargas tęs karjerą Rumunijos klube „Vaslui“. Po šios netekties „Ekrano“ gretose liko dažniausiai atsarginiu iki šiol buvęs 24 metų Tadas Kauneckas ir nepatyręs, 20-ąjį gimtadienį šį mėnesį atšventęs Emilijus Zubas.

„Kaip treneriui man gaila, jog netekome V.Černiausko. Tai didelė netektis komandai. Tačiau suprantu, kad tokia gyvenimo realybė. Pačiam žaidėjui tai yra naujas iššūkis. Kita vertus, tai šansas ir atsarginiams vartininkams įrodyti savo vertę. Kas stos į vartus nutarsime tik trečiadienį prieš rungtynes“, – sakė V.Urbonas.

Treneris turėjo ir geresnių naujienų panevėžiečių sirgaliams. Pirmas rungtynes praleidęs Lietuvos rinktinės saugas Dominykas Galkevičius jau savaitę treniravosi visa jėga ir bus pasiruošęs išbėgti į aikštę. Į Suomiją išvyko ir ekipos naujokas iš Prancūzijos Yamadou Camara bei komandos kapitonas ir sporto direktorius Deimantas Bička. Pastarasis Helsinkyje treniravosi su ekipa, tačiau V.Urbonas prieš išvyką tikino, jog rungtynėse saugas nedalyvaus. Lietuvoje liko ir dar vienas „Ekrano“ naujokas legionierius iš Ukrainos Aleksandras Kablašas.

Sėkmės atveju „Ekranas“ trečiajame atrankos etape susitiks su Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija) poros nugalėtoju. Pirmąsias rungtynes 3:1 laimėjo serbai.

Ketvirtadienį antrąsias savo rungtynes UEFA Europos lygos antrajame atrankos etape žais ir dar trys Lietuvos klubai – Marijampolės „Sūduva“, „Šiauliai“ ir Tauragės „Tauras“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: