Vytauto Didžiojo universitete nuo 2007 metų veikė iniciatyvinė grupė, kurios veikla vėliau išaugo į atskirą filialą. Europos Studentų Teisininkų Asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės ELSA Lietuva Vytauto Didžiojo universiteto filialas (ELSA VDU) buvo įkurtas 2008 lapkričio 14 d.

ELSA VDU yra išskirtinė todėl, kad tai didžiausios pasaulyje teisės studentų ir jaunųjų teisininkų asociacijos ELSA (European Law Students‘ Association) padalinys. ELSA, veikianti 200 universitetų, 40 Europos valstybėse ir vienijanti apie 30 000 narių, yra nepriklausoma, savanoriška, nepolitinė, ne pelno siekianti, visuomeninė, didžiausia teisės studentų ir jaunųjų teisininkų organizacija pasaulyje. ELSA įkurta 1981 m. kovo mėnesį Vienoje. Taigi, organizacija yra didžiulės ELSA šeimos dalis – ji įgyvendina jau 29 metus veikiančios organizacijos misiją, puoselėja nusistovėjusias tradicijas ir siekia bendrų tikslų.

Europos Studentų Teisininkų Asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės ELSA Lietuva Vytauto Didžiojo universiteto filialas (ELSA VDU) siekia gilinti Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto studentų ir šį fakultetą baigusių jaunųjų teisininkų teorines ir praktines žinias, tobulinti profesinius ir organizacinius įgūdžius. Taip pat organizacija siekia skatinti ir plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą, ugdyti tarpusavio supratimą, iniciatyvą bei atsakomybę ir skatinti visuomenės teisinį švietimą.

Filialas nuolat organizuoja daug įvairaus formato teisinės tematikos renginių (seminarų, diskusijų, konferencijų, paskaitų, olimpiadų, konkursų, mokymų, institucinių vizitų) tiek ELSA VDU nariams, tiek universiteto bendruomenei ir miestiečiams.
ELSA VDU prisideda ir prie tradiciniais tapusių nacionalinių mastu vykstančių nacionalinės grupės ELSA Lietuva renginių: Kaune organizuojami studentų teisės olimpiados „STOP“, nacionalinio esė konkurso “Ciceronas”, teisminio proceso inscenizacijos “STart”, retorikos konkurso „Geriausia advokato kalba“, moksleivių teisinio švietimo programos (MTŠP) atrankiniai turai.

ELSA VDU siekia, kad organizuojami renginiai būtų įdomūs ir naudingi: renginių temos parenkamos atsižvelgiant į visuomenei aktualias teisines problemas. Renginiuose dalyvauja įvairių institucijų specialistai, praktikuojantys teisininkai (advokatai, notarai, antstoliai, teisėjai), taigi renginių dalyviai gauna išsamios informacijos, išgirsta profesionalų nuomonę ir patarimus, bei neretai patys įgyja praktinių įgūdžių problemoms spręsti.

Viena prioritetinių ELSA VDU veiklos sričių – tarptautinio bendradarbiavimo skatinimas. Įgyvendindama studentų stažuotojų mainų programą, (STEP) ELSA VDU savo nariams suteikia galimybę išvykti stažuotis į bet kurios ELSA tinklo šalies-narės įstaigas ir institucijas, kuriose jie dirba teisinio pobūdžio darbą.

Visus ELSA VDU vykstančius renginius organizuoja ir vykdo ELSA VDU nariai. Organizuodama renginius bei projektus ELSA VDU nuolat bendradarbiauja su VDU Teisės fakultetu, kitomis jaunimo organizacijomis, paramos sulaukia iš privataus verslo sektoriaus.

Šiuo metu organizacija vienija per 50 narių. ELSA VDU nariais gali būti Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto studentai ir šį universitetą baigę jaunieji teisininkai iki 29 metų amžiaus. Visi norintys tapti nariais turėtų susisiekti su ELSA VDU valdyba (info@elsa-vdu.org) arba užeiti į ELSA VDU kambarėlį (E. Ožeškienės g. 18-316, Kaunas), užpildyti nario anketą ir sumokėti nario mokestį.

Kiekvienam prisijungusiam nariui ELSA suteikia daug galimybių save realizuoti: nariai kviečiami dalyvauti kokybiškuose renginiuose ir įgyti naujų žinių, raginami tobulinti planavimo, darbo komandoje ir vadovavimo įgūdžius organizuojant renginius. Jauniems žmonėms taip pat siūloma tobulinti profesinius darbo įgūdžius stažuojantis užsienio teisines paslaugas teikiančiose įstaigose. O svarbiausia yra tai, jos šioje organizacijoje galima susirasti būrį naujų draugų bei bendraminčių.


VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: http://www.elsa.lt
  • Vadovo vardas, pavardė: 2010/2011 m. ELSA VDU prezidentė – Toma Aleknaitė
  • Kontaktai: info@elsa-vdu.org, +370 671 08061
  • Būstinės adresas: E. Ožeškienės g. 18-316, Kaunas
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: