© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Estijos premjeras Andrus Ansipas sako nesigailintis dėl savo sprendimo vykti į Rusiją stebėti Sočio žiemos olimpinių žaidynių.

“Mano vizitas į Sočio olimpiadą neabejotinai nebuvo klaida. Klaida būtų buvusi, jeigu ten nebūčiau nuvykęs. Visoms kaimyninėms šalims buvo atstovaujama aukštu lygiu”, – jis pirmadienį sakė Estijos parlamentui.

A.Ansipas priminė, kad į Sočį vyko Suomijos prezidentas ir premjeras, Švedijos karališkoji pora, Latvijos prezidentas ir Lietuvos premjeras.

“Aišku, kad nebuvo jokio boikoto. Politikos maišymas su olimpinėmis žaidynėmis negali būti niekaip palaikomas”, – sakė jis.

A.Ansipas pridūrė negalintis suprasti, kaip olimpiada gali būti skaidoma į dalis.

“Kaip gali 15 kilometrų (slidinėjimo) lenktynės likti neboikotuojamos, o estafetė – būti boikotuojama. Arba kaip galima teigti, jog šuoliai su slidėmis nuo mažos kalvos priimtini, o nuo didelės – ne? Panašiai ir atidarymo ceremonija yra neatsiejama olimpinių žaidynių dalis”, – aiškino jis.

Prieš prasidedant olimpiadai A.Ansipo planai vykti į Sočį buvo kritikuojami Estijoje – netgi buvo pradėta parašų rinkimo kampanija, kad premjeras nevyktų į Rusiją.

Kitaip nei prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas), kuris nevyko į olimpiadą “dėl didelio darbo krūvio”, premjeras iš pradžių sakė, kad keliaus į Sočį kaip privatus asmuo su savo šeima ir iš savo lėšų, palaikydamas Estijos sportininkus.

Tačiau prieš išvykdamas A.Ansipas paskelbė, kad galiausiai nusprendė vykti į olimpiadą kaip pareigūnas ir premjeras, nors jis vis tiek pats apmokės visas susijusias išlaidas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: