(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Sausio 6 d. (ketvirtadienį), 17 val. galerijoje „Aukso pjūvis” atidaroma kauniečio menininko Eugenijaus Varkulevičiaus tapybos paroda.
Parodoje eksponuojami 2009 – 2010 m. sukurti ir ligi šiolei dar niekur nerodyti tapybos darbai. E. Varkulevičius lieka ištikimas poetinės abstrakcijos krypčiai ir toliau plėtoja peizažo temą, užsimezgusią dar prieš kelerius metus, kai menininkas ėmėsi tapyti didelio formato ryškiaspalves abstrakcijas, iš kurių kiek vėliau išaugo didžiulis tapybos ir video filmų ciklas vandens tema „Pasroviui”.

Šį kartą dailininkas linksta į monochromiją ir renkasi pačios gamtos padiktuotą spalvinę gamą. Pasak Eugenijaus, spalvinių idėjų jis semiasi iš paprasto lauko akmens ar kažkur atsitiktinai rastų kaulų paviršiaus, paukščių plunksnų ornamentų bei tokių medžiagų, kaip molis, suodžiai ar pelenai. Šiose medžiagose tapytojas atranda gamtos harmoniją,  poetišką natūralumo ir tikrumo žavesį. Tušu ir akrilo dažais liejamose drobėse niuansuojami pilkšvi, rusvi, juosvi pustoniai, į daugiasluoksnę, įvairiais pavidalais išlietų spalvinių dėmių gelmę įvedamos neramios, grafiškos, ranka vedžiojamo teptuko linijos. Kartu su monochrominio peizažo drobių serija eksponuojami ir ryškesnio kolorito darbai, nutapyti jau nebe liejant dažus, o valdant teptuką.
Tai jau penktoji personalinė Eugenijaus Varkulevičiaus kūrybos paroda Lietuvoje nuo 2005 m., kai dailininkas sugrįžo iš Niujorko, kur praleido 11 metų. Paroda veiks iki vasario 7 d. Šiuo metu dar tebevyksta ir menininko kūrybos paroda Berlyne, kur eksponuojama nedidelio formato piešinių ir tapybos darbų kolekcija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: