(c) LFF archyvo nuotr.

Žiemą Lietuvos darželius „Futboliuko“ virusas gegužės mėnesį pakeis savo formą ir persikels į futbolo aikštynus. Gegužės mėnesį visų laukia Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynės „Ežiogolas“, entuziastams skirtas projektas “UEFA Grassroots day. Švęskime futbolą!” ir kiti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ilgalaikės vaikų masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS) renginiai.

„Futboliukas“ sužavėjo pusšimtį darželių

Jau ketvirtus metus vykęs ikimokyklinio ugdymo įstaigoms bei darželiams-mokykloms skirtas projektas „Futboliukas” šiemet sulaukė itin didelio susidomėjimo – gerokai daugiau nei 100 paraiškų – tad LFF nutarė padvigubinti dalyvių skaičių iki 48.

Projekto dalyviams LFF dovanojo universalų futbolo inventorių, su kuriuo vaikai galės žaisti futbolą ištisus metus. „Futboliuko” šventės darželiuose vyks vasario – balandžio mėnesiais ir sužavėjo tiek berniukus, tiek mergaites.

Masiškiausias projektas sugrįžta

Ilgalaikė LFF vaikų masinio užimtumo programa “Sugrąžinkime vaikus į stadionus” vienija 12 skirtingų projektų. Sėkmingiausias iš jų – „Ežiogolas“, kuris pagal dalyvių skaičių yra oficialiai didžiausias masinio futbolo renginys Baltijos šalyse.

Pernai 11 tūkstančių dalyvių sutraukusios Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynės ruošiasi grįžti su dar didesne jėga – planuojama, jog „Ežiogolo“ dalyvių skaičius šiemet pasieks 15 tūkstančių. Registraciją į varžybas planuojama pradėti šią savaitę, informacija bus paskelbta oficialioje LFF svetainėje.

“Ežiogolo” nugalėtojų laukia ne tik geros emocijos, bet ir prizai. Praėjusiais metais iškovotu super prizu – išvyka į Daniją – jau džiaugiasi Marijampolės „Sūduvos“ gimnazijos moksleiviai. Nuo sekmadienio jie vieši Danijoje, kur šią savaitę žais futbolą su vietos komanda, stebės Danijos aukščiausios futbolo lygos rungtynes bei lankysis „Tivoli“ atrakcionų parke.

Futbolą švęsime kartu su visa Europa

Gegužės mėnesį Lietuvos futbolo mėgėjai vėl galės džiaugtis masinio futbolo dienomis – “UEFA Grassroots day. Švęskime futbolą!” projektu. Jo metu Lietuvos miestuose ir miesteliuose savanoriai galės organizuoti masinio futbolo renginius ir laimėti LFF prizų.

Projekto gegužės viduryje pažymės Lietuvos futbolo federacijos taurės finalas, o kulminacija bus visą Europą vienijanti UEFA Masinio futbolo (Grassroots) diena gegužės 25-ąją, prieš pat UEFA Čempionų lygos finalą.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: