(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas susitiko su Azerbaidžano mokslinio ekologijos centro „Elmi Ekoloji” prezidentu Ilham A. Mustafayev. Susitikimo metu svečias pristatė savo šalyje vykdomus ekologijos projektus, taip pat bendrus projektus su Gruzija, Kazachstanu, Kirgizija. Buvo aptartos galimybės ateityje bendradarbiauti dėl atliekų deginimo, dumblo perdirbimo.

„Labai malonu matyti jus mūsų mieste. Džiaugiamės, kad Kaunas domina užsienio šalis kaip patrauklus investicijoms miestas. Klausimą dėl atliekų deginimo įmonės sprendžia Kauno regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC), kurio dalininkais esame ir mes. Tokios įmonės statybomis Kaune labai domisi Skandinavijos šalys. Manau, kad konkurencija tarp jų bus nemaža. Apie dumblo perdirbimą gaunant kurą mes dar negalvojom, tačiau mūsų įmonė „Kauno vandenys” visada atvira pasiūlymams ir naujovėms”, – kalbėjo miesto vadovas Andrius Kupčinskas.

„Elmi Ekoloji” prezidentas Ilham A. Mustafayev pažadėjo merui būtinai pasidomėti konkursu, kurį skelbs KRATC. Tačiau, kaip sakė svečias, juos labiau domintų bendradarbiavimas su „Kauno vandenimis” vykdant bendrus projektus dėl dumblo perdirbimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: