(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Garliavoje pradėti Vasario 16-osios gatvės rekonstrukcijos darbai. Antradienį, lapkričio 3 dieną, 18 valandą Garliavos Jonučių vidurinėje mokykloje rengiamas susitikimas su gyventojais, kurio metu jie bus supažindinti su numatomais atlikti darbais, jų terminais, prašoma būti geranoriškais ir pakentėti dėl galimų nepatogumų.

,,Kauno rajone vykdomas jau nebe pirmas gatvių rekonstrukcijos projektas, todėl iš patirties žinome, kad gali iškilti nenumatytų problemų. Jas ir bandome spręsti kartu su gyventojais ir darbų vykdytojais“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis.

Rekonstrukcija bus vykdoma 0,532 km ilgio Vasario 16-osios gatvės ruože, pradedant nuo Vytauto g. Šioje atkarpoje bus išardyta sena asfalto danga, įrengta lietaus kanalizacija bei gatvės pagrindai, paklota nauja asfalto danga, įrengtos automobilių stovėjimo vietos šalia gatvės važiuojamosios dalies, pėsčiųjų takas, jo ir gatvės apšvietimas.

Rekonstrukcijos darbai atsieis per 1 milijoną litų, jie finansuojami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Projektą vykdo konkursą laimėjusi UAB ,,Kamesta“.

Darbus numatyta užbaigti kitų metų gruodį. Vasario 16-oios gatvė yra viena pagrindinių gatvių, jungianti Vytauto gatvę su krašto keliu Kauno HE–Garliava, kuris atstoja pietrytinį Kauno miesto apvažiavimą.

Vilma Kasperavičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: