(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Pirmą gegužės dieną prie Kauno „Akropolio“ šurmuliavo šimtai krepšinio mėgėjų, kurie dalyvavo ar tiesiog mėgavosi Kauno „Žalgirio“ komandos organizuojamu gatvės krepšinio turnyru 3 prieš 3. Tikroje krepšinio šventėje apsilankė ir visa Kauno „Žalgirio“ ekipa. Žalgiriečiams iššūkius įvairiuose konkursuose metė visas būrys oranžinio kamuolio mylėtojų.

Krepšinio kovos prie Kauno „Akropolio“ vyko nuo ryto iki vakaro. Pogrupių varžybos startavo 11.00 valandą, o visų amžiaus grupių nugalėtojai galutinai paaiškėjo tik 20.00 val. Savo pranašumą prieš varžovus siekė įrodyti beveik 800 krepšinio gerbėjų, kurie sudarė net 230 komandų. Šis „Žalgirio“ komandos organizuojamas 3 prieš 3 gatvės krepšinio turnyras tapo dalyvių skaičiumi bene gausiausiu per visą Lietuvos krepšinio istoriją.

Dėl apdovanojimų kovos vyko net šešiuose skirtingose amžiaus grupėse. Savo sugebėjimus krepšinio aikštelėse įrodinėjo ir savivaldybių bei žurnalistų ekipos, o šios grupės nugalėtojais tapo Prienų rajono savivaldybės komanda savo priešakyje turėjusi buvusį profesionalų žaidėją. Finale jie nugalėjo Respublikos priedo Mūsų krepšinis komandą. Tuo tarpu KaunoZinios.lt žurnalistų komandai nepavyko iškopti į ketvirtfinalį, nes iškovojo tik vieną pergalę (12:9 prieš BasketNews.lt) bei patyrė du pralaimėjimus (5:9 prieš Respubliką – Mūsų krepšinis ir 5:15 prieš Krepsinis.net).

Visi prizininkai buvo gausiai apdovanoti ne tik medaliais, bet ir „SanDisk“ firmos įsteigtais puikiais Mp3-Mp4 grotuvais, „Knauf” sportiniais krepšiais, „Adidas“ prizais bei daugeliu kitokių čempioniškai nuteikiančių dalykų. Vyriausioje grupėje laimėję krepšininkai po turnyro galėjo mėgautis „Kalnapilio“ alumi, kurio kiekvienas laimėtojas gavo net visą dėžę.

Gausiausios grupės geriausieji gavo progą Kauno sporto halėje stebėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lemiamas kovas su mini-abonementais, o kai kam pasisekė laimėti ateinančio sezono abonementą į visas „Žalgirio“ namų rungtynes.

Bene didžiausio susidomėjimo, kaip ir buvo galima tikėtis, susilaukė pramoginė turnyro dalis, kurioje dalyvavo ir visa Kauno „Žalgirio“ komanda. Renginį vedė šmaikštusis ir charizmatiškasis Saulėns, o publikos nuotaiką kaitino grupė „ŽAS“.

Įvairiuose konkursuose su žalgiriečiais susirungė ir paprasti krepšinio mėgėjai, kurie įrodė, jog Lietuva ne veltui vadinama krepšinio šalimi. Per minutę Mario Delašo, Tado Klimavičiaus, Povilo Butkevičiaus, Siim-Sander Vene ar Mirzos Begičiaus gynybą siekė įveikti ne vien vaikinai, bet ir merginos. Nė vienas dalyvių neliko nuskriaustas ir sulaukė žadėtų prizų.

Populiariajame žaidime „minusas“ konkurso dalyviai išmėgino jėgas su Martynu Pociumi, Marcusu Brownu ir Dainiumi Šalenga. Turnyro dalyviai kartais privertė už galvų griebtis ir visko mačiusius „Žalgirio“ žaidėjus, kurie tikino, jog Lietuvos krepšinio laukia šviesi ateitis. Visi konkursų dalyviai buvo gausiai apdovanoti ir turėjo progą bendroje nuotraukoje įsiamžinti kartu su krepšininkais.

Ypač didelio dėmesio ir daug juoko praėjusiais metais sulaukęs žaidimas „Aplošk Kalnietį“ visus privertė juoktis ir šį kartą. „Žalgirio“ įžaidėjui teko kartoti įvairius metimus, o didžiausių ovacijų žalgirietis susilaukė, kai pralindęs pro klyną pelnė du taškus.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasibaigus konkursams Kauno „Akropolio“ prieigų nepaliko. Žaidėjai bendravo su aistruoliais, dalino autografus, įsiamžino bendrose nuotraukose bei apdovanojo nugalėtojus.

Krepšinio šventei pasibaigus dalyviai spinduliavo puikia nuotaika ir tikino, jog su nekantrumu lauks kito „Žalgirio“ komandos organizuojamo gatvės krepšinio turnyro. Visų amžiaus grupių nugalėtojai ir rezultatai bus paskelbti jau rytoj. Visi dalyviai visiškai nemokamai galės atsisiųsti ir aukštos kokybės turnyro nuotraukas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: