© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prestižinių JAV muzikos apdovanojimų vakaras sekmadienį tapo itin reikšmingas 34 poroms, kai popmuzikos dievaitė Madonna (Madona) ir kitos žvaigždės vadovavo masinėms gėjų vestuvėms.

34 poros – tos pačios lyties ir kelios tradicinės, taip pat įvairių rasių ir išvaizdos – sumainė žiedus priešais “Grammys” ceremonijos sceną “Staples Center” arenoje Los Andžele, kuri trumpam virto ryškiai apšviesta bažnyčia su gospelų muzikos choru.

Vestuvių serenada tapo daina “Same Love”, atliekama hiphopo dueto “Macklemore & Ryan Lewis”.

Šią “Grammy” nominuotą dainą santuokų lygybės aktyvistai pasirinko savo himnu, kai vis daugiau šalių ir JAV valstijų suteikia galimybę tos pačios lyties partneriams užregistruoti visateisę santuoką.

“Macklemore & Ryan Lewis”, pelnę keturias “Grammys” statulėles, tarp jų apdovanojimą geriausių naujų artistų kategorijoje, dainavo kartu su viena iš atkakliausių gėjų santuokų šalininkių – Madonna.

Baltą kostiumą ir kaubojišką skrybėlę dėvėjusi Madonna sudainavo energingą priedainį iš savo 1986 metų dainos “Open Your Heart”.

Vestuvės “Grammy” apdovanojimų šou arenoje buvo oficialios, nes joms vadovavo dainininkė Queen Latifah (Kvin Latifa), turinti teisę tuokti poras Kalifornijoje.

“Kai sakome, jog muzika turi galią suvienyti žmones per “Grammy”, mes tuo tikime”, – pastebimai sujaudinta Queen Latifah sakė klausytojams.

“Šį vakarą švenčiame visų šių gražių porų įsipareigojimą meilei, – pridūrė ji. – Susirinkome čia visi kartu švęsti meilės ir santarvės kiekvienoje tonacijoje ir kiekvienoje spalvoje.”

Prancūzijos elektroninės muzikos duetas “Daft Punk”, pelnęs apdovanojimą už geriausią metų įrašą, gyrė tą “fantastišką” ceremoniją savo pranešime, kurį perskaitė jų dainų kūrėjas. “Daft Punk”, kurie tradiciškai dėvi į robotų galvas panašius uždarus šalmus, retai patys pasisako viešumoje.

“Grammy” (ceremonijos) visuomet būdavo elegantiškos ir klasiškos – kaip ir momentas, kai … pamatėme visas šias nuostabias santuokas ir tokią pačią meilę”, – sakė dainų kūrėjas Paulas Williamsas (Polas Viljamas), skelbdamas “žinią nuo robotų”, šalia stovint kostiumus dėvintiems “Daft Punk” nariams, kai jie atsiėmė apdovanojimą.

Dienraštis “The New York Times”, kuris paskelbė apie masines vestuves prieš šią ceremoniją, nurodė, kad “Grammy” šou prodiuseris Kenas Ehrlichas (Kenas Erlikas) pasiūlė reperiui Macklemore’ui (Maklemorui) ir Ryanui Lewisui (Rajenui Liuisui) prisidėti prie šio sumanymo, sužinojęs, kad per dueto koncertus pasitaikydavo atvejų, kai poros pasipiršdavo scenoje.

Viena aktorių atrankos agentūra užverbavo ceremonijoje dalyvavusias poras, iš pradžių atskleidusi tik tai, jog jos bus sutuoktos tiesiogiai transliuojant televizijoje. Taip pat buvo reikalaujama pasirašyti sutikimus laikytis konfidencialumo ir nieko nepasakoti apie šiuos planus netgi savo artimiesiems, rašo “The New York Times”.

JAV apdovanojimų ceremonijose pastaraisiais metais būdavo skiriama vis daugiau dėmesio gėjų teisėms, o “Oskarų” teikimo šou laikomas pagrindiniu televizijos šou gėjų bendruomenei.

2001-aisiais reperis Eminemas, kritikuojamas dėl pasisakymų prieš gėjus, per “Grammy” ceremoniją dainavo kartu su savo homoseksualumo neslepiančiu dainininku Eltonu Johnu (Eltonu Džonu).

17 JAV valstijų ir sostinė Vašingtonas leidžia registruoti gėjų santuokas. Apklausos rodo, jog dauguma amerikiečių palaiko homoseksualių porų teisę susituokti, o ši nuomonė įsigalėjo tik per pastarąjį dešimtmetį.

To pačios lyties asmenų santuokos taip pat yra įteisintos 16 kitų šalių arba atskiruose jų regionuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: