(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 10 d., penktadienį, 14 val., Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyko gražiausiai tvarkomų sodybų ir daugiabučių namų teritorijų konkurso finalinio etapo dalyvių pagerbimo šventė. Konkurso dalyvius pasveikino ir padėkos raštus įteikė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Nuoširdžiai sveikinu sodybų ir daugiabučių teritorijų savininkus, kurie puošia ne tik savo aplinką, bet ir Kauną. Mes siekiame, kad mūsų miestas būtų gražus, kaip jūsų sodybos.

Kaunas labai žalias miestas. Yra daug gražių sodybų ir daugiabučių teritorijų. Mūsų miestas gali pretenduoti į Žaliosios sostinės statusą. Šiais metais tokį titulą yra pelnęs Helsinkis. Dar kartą sveikinu jus, dėkoju, kad savo darbu, gražia aplinka rodote pavyzdį kaimynams”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Miesto Tarybos narė, Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė pasveikino Eigulių seniūnijos nugalėtojus ir įteikė specialų prizą. „Žeimenos g. 78 namo gyventoja Eugenija Žemaitienė, paklausta, ar visi namo gyventojai padeda puošti aplinką, su šypsena pasakojo:

„Mūsų name yra 70 butų, 10 gyventojų už savo lėšas perkame gėles, tvarkome aplinką. Mes esame tokios damos, kurios dabar jau turime daug laisvo laiko, todėl dalį jo skiriame grožiui puoselėti. Einame į įvairius kultūros renginius, šviečiamės, aktyviai renkame valdžią. Jokių lėšų aplinkai gražinti iš nieko nereikalaujame, manome, kad patys gyventojai tuo turi rūpintis”, – sakė Eugenija Žemaitienė.

Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė pasveikino savo seniūnijos nugalėtojus, įteikė jiems gėlių puokštes. „Aleksote daug privačių namų, kasmet daugėja gražių sodybų. Bendrijų yra nedaug, tačiau džiaugiamės, kad ir jos stengiasi. Žinoma, turime ir tokių gyventojų, kurie neskiria dėmesio tvarkai. Juos įspėjame, pamokome. Pažangos siekiame skatindami gražiai besitvarkančius, manome, kad jų pavyzdžiu paseks ir kiti”, – sakė seniūnė L. Navickienė.

Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Laima Griauslytė dėkojo nugalėtojams, visiems dalyvavusiems konkurse ir tikisi, kad kitais metais bus dar daugiau gražių sodybų ir daugiabučių teritorijų.

Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė sakė, kad Panemunėje labai daug gražių sodybų. Ji pasidžiaugė, kad vertinimo komisija įvertino panemuniečių pastangas.

Savivaldybės sudaryta vertinimo komisija vasaros pabaigoje apžiūrėjo gražiausiai tvarkomas sodybas ir daugiabučių namų teritorijas, kurias finalinei apžiūrai pateikė aštuonios konkurse dalyvavusios Kauno miesto seniūnijos: Aleksoto, Eigulių, Šančių, Šilainių, Panemunės, Petrašiūnų, Vilijampolės, Žaliakalnio. Dainavos seniūnija šiais metais konkursui paraiškų neteikė dėl praėjusios audros padarinių. Iš visų konkurse dalyvavusių 17 sodybų ir 9 daugiabučių namų teritorijų buvo išrinktos trys gražiausiai tvarkomas sodybos ir trys daugiabučių namų teritorijos.

Vertinimo komisija pirmąją vietą gražiausiai tvarkomų sodybų grupėje nutarė skirti Ramintos ir Granto Naujokų sodybai, Samylų g. 3D (Panemunės seniūnija), antrąją – Nijolės ir Juliaus Martusevičių sodybai, Bernardinų Plytinės g. 28 (Panemunės seniūnija), trečiąją – Gražinos ir Romualdo Svitojų sodybai, Kalvarijos g. 135 (Aleksoto seniūnija). Ypatinga padėka už pastangas kuriant grožį skirta Danutei ir Mečislovui Radavičiams, kurie išradingai ir atsakingai rūpinasi savo sodyba įkurta ant Šančių seniūnijoje esančio stataus šlaito (Šaldytuvų g. 26).
Gražiausiai tvarkomų daugiabučių namų teritorijų grupėje pirmoji vieta atiteko 216-ajai DNSB Žeimenos g. 78 (Eigulių seniūnija), antroji – 3-ajai DNB Antanavos g. 21 (Aleksoto seniūnija) ir trečioji – „Žaliajai” DNSB Europos pr. 34 (Aleksoto seniūnija).

Jau ne pirmus metus konkurso rėmėja UAB „Katikauga” gražiausiai tvarkomų sodybų šeimininkams skyrė žurnalų „Sodo spalvos” ir „Sodo idėjos” prenumeratas 2011 metams. Šventę muzikos garsais papuošė ansamblis „Ainiai”. Aplinkos grožio puoselėtojams jie dovanojo gražias melodijas.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: