(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Baltos sniego pusnys vaikams ir žiemos pramogų mėgėjams suteikia daug džiaugsmo, tačiau kelininkams ir vairuotojams gausiai iškrentantis sniegas kelia daug rūpesčių. Kauno rajono seniūnijos yra sudariusios 19 sutarčių su sniego valymo paslaugas teikiančiomis įmonėmis ir 8 sutartis su ūkininkais. Kelios seniūnijos vietinės reikšmės kelius ir gatves valo savo technika. Tačiau dėl gausių kritulių nespėjama nuvalyti sniego. Kauno rajono savivaldybės vadovai ypač dėkoja gyventojams, kurie nelaukia, kol bus nustumdytas sniegas, ir savo iniciatyva valo ne tik savo namų kiemą, bet ir šaligatvius, mažesnes gatveles.

„Dėkoju tiems, kurie, suprasdami situaciją, patys imasi tvarkyti savo gyvenviečių šaligatvius, gatveles, taip parodydami, kad jie yra tikrieji šeimininkai. Sinoptikai prognozuoja, kad pirmosios Naujųjų metų dienos taip pat išsiskirs sniego gausa, todėl kviečiu prie gražios iniciatyvos prisidėti ir kitus, burtis kaimynus ir bendruomenes, sustiprinti kelininkų ir ūkininkų gretas kovojant su sniegu“, – ragina rajono gyventojus Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Švenčių dienomis bus valomi ne visi rajoniniai keliai ir gatvės, todėl esant ypatingam atvejui gyventojai gali skambinti:

– dėl Kauno rajono kelių ir gatvių valymo, viešojo transporto – Kelių ir transporto skyriaus vedėjui Kęstučiui Povilaičiui tel. 8 612 56 160.

– dėl elektros energijos, vandens, šildymo, nuotekų sutrikimų – Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjui Egidijui Katiliui tel. 8 686 52 536.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: