Organizatorių archyvo nuotr.

Atnaujindami vonios kambarį tikimės, jog remonto nebereikės daryti ilgus metus. Ši patalpa iš tiesų nereikalauja dažnų pokyčių, tačiau jei įrenginėdami ją priimsite kelis neteisingus sprendimus, rizikuosite, kad šis kambarys nebus toks patogus, kaip kad galėtumėte tikėtis. Egzistuoja keletas dažniausių šios patalpos įrengimo klaidų – jei ruošiatės pokyčiams, turėtumėte su jomis susipažinti iš anksto.

1. Neatsižvelgiama į patalpos dydį

Tai – kone dažniausiai pasitaikanti klaida, galinti ženkliai apriboti Jūsų judėjimą vonios kambaryje. Neretai net ir į mažesnes patalpas stengiamasi sutalpinti kuo daugiau daiktų, tačiau dažniausiai tokia situacija baigiasi tuo, jog nebelieka vietos patogiam praėjimui ar kyla keblumų norint naudotis tam tikrais įrenginiais. Būtent dėl to pirmiausia reikėtų įvertinti turimą vietą ir pasistengti ją išnaudoti kuo praktiškiau: nesuklysite, jei pirmenybę teiksite kompaktiškesniems gaminiams, o kai kuriuos iš jų netgi perkelsite į kitas namų erdves.

2. Netinkamai pasirenkami apšvietimo sprendimai

Vonios kambario apšvietimas turi būti pritaikytas skirtingoms paskirtims – jei šviesos bus per mažai, sunkiai įžiūrėsite savo veidą atlikdami kasdienius ritualus, tačiau jei jos bus per daug, sunkiau atsipalaiduosite mėgaudamiesi vonios procedūromis. Būtent dėl to šioje patalpoje šviesą geriausia sluoksniuoti: jeigu pasirūpinsite šiltu pagrindiniu apšvietimu ir kur kas ryškesnėmis lemputėmis prie veidrodžio, vonios kambaryje niekuomet nestokosite komforto.

3. Nesikoncentruojama į asmeninius poreikius

Nors atnaujinant vonios kambarį norisi remtis vyraujančiomis tendencijomis, asmeniniai Jūsų ir namiškių poreikiai šiuo atveju turėtų būti pirmoje vietoje. Priimdami sprendimus, visuomet pagalvokite, ar įrenginiai bus patogiai pasiekiami vaikams, ar vyresnio amžiaus žmonės jais taip pat galės lengvai naudotis, o jeigu turite augintinių, rinkitės jiems draugiškesnes medžiagas. Žinoma, šie sprendimai priklauso nuo konkrečios situacijos, tačiau jei stabtelsite ir pagalvosite apie naujų įrenginių praktiškumą, daug dažniau priimsite būtent Jums palankius sprendimus.

Biudžeto skirstymas taip pat priklauso nuo asmeninių poreikių, tačiau neretai pasitaiko atvejų, kuomet didžioji jo dalis skiriama stiliui, o ne praktiškumui. Visgi, jeigu koncentruositės į aukštą pagrindinių įrenginių kokybę, liksite labiau patenkinti galutiniais rezultatais.

4. Neapgalvojama daiktų sandėliavimo vieta

Nors daugelis iš mūsų mėgsta minimalistinę vonios kambarių išvaizdą, tenka pripažinti, jog tokia idėja ne visuomet yra lengvai įgyvendinama – ypač tuomet, kai kalbame apie daiktų saugojimo vietą. Klystate, jei manote, kad Jums jos nereikės: kai nuolat teks iš kitų kambarių atsinešti tualetinį popierių, valymo priemones, rankšluosčius ar kitus reikmenis, netruksite pastebėti, jog tai tikrai nėra labai patogu.

Žinoma, tai nereiškia, kad visas kambarys turi būti apstatytas vien sandėliavimui skirtais baldais – šiuo atveju verta pagalvoti apie praktiškesnius sprendimus, tokius kaip veidrodinės spintelės ar talpios dušo lentynėlės. Platų šių ir kitų vonios baldų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę čia: https://pigu.lt/lt/baldai-ir-namu-interjeras/vonios-baldai.

5. Per mažai dėmesio skiriama gyvatuko pasirinkimui

Centrinio šildymo, kombinuoti ar elektriniai gyvatukai vonios kambaryje užtikrina malonią šilumą, todėl į jų pasirinkimą reikėtų žiūrėti pakankamai atsakingai. Pagalvokite, ar ant jų norėsite padžiauti rankšluosčius (tuomet reikės pasirinkti atitinkamą formą), o jeigu įrenginio veikimui bus reikalinga elektra, iš anksto įvertinkite, ar lengvai pasieksite artimiausią jos lizdą. Panašių niuansų teks apgalvoti ir daugiau – spauskite čia, jei norite apie juos sužinoti plačiau.

Išvengę visų šių klaidų, sėkmingai atnaujinsite vonios kambarį taip, kad šioje patalpoje jaustumėtės jaukiai ir patogiai galėtumėte atlikti kasdienes procedūras. Svarbiausia atsižvelgti į dydį ir nepamiršti savo poreikių – tuomet pavyks pasiekti geriausių rezultatų.

Užsakymo Nr. KMC210123

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: