Organizatorių archyvo nuotr.

Mokymasis statyti energiškai efektyvų pastatą tampa vis įprastas dalykas. Pastatai ir gamybos įmonės sudaro apie du trečdalius anglies dvideginio išmetimo Jungtinėse Valstijose. Kadangi komerciniams pastatams keliame naujus reikalavimus ir greitu metu įvesime mokesčius, geriau suprasti šį procesą nėra geresnio laiko nei dabar. Efektyvumas – tai gebėjimas nešvaistyti medžiagų, energijos, pastangų, pinigų ir laiko ką nors darant ar norint pasiekti norimą rezultatą. Energijos vartojimo efektyvumas – tai tiesiog sumažinti energijos sąnaudas, reikalingas norimai paslaugai. Energijos suvartojimą galima sumažinti efektyviai naudojant energiją naudojant „protingus“, novatoriškus produktus, taip pat energiją taupančias konstrukcijas. Kelią ten randame tiek gyvenamuosiuose namuose, tiek komerciniuose pastatuose.

XXI amžiuje įrenginiai sukurti taip, kad eikvotų kuo mažiau energijos. Tai reiškia, kad kuo daugiau įvestos energijos turėtų būti pervesta į naudingą energiją, o ne iššvaistomą energiją. Tai, kaip gerai įrenginys perduoda energiją naudingai energijai, vadinamas efektyvumu. Vadinasi, labai efektyvus prietaisas ar prietaisas eikvoja labai mažai įvestos energijos. Priešingai, labai neefektyvus įrenginys eikvoja didžiąją dalį įvestos energijos. Tai niekuo nesiskiria su pastatu. Kai viena energijos forma paverčiama kita, dalis iš pradžių turimos energijos prarandama, dažnai šilumos pavidalu. Dėl to gali padidėti ŠVOK naudojimo pastate poreikis, todėl gali prireikti daugiau energijos. Energijos vartojimo efektyvumas arba pagamintos energijos kiekis, proporcingas jai gaminti sunaudotos energijos kiekiui, neatsižvelgiant į tai, ar vertinami vien prietaisai, ar visas pastatas. Energijos vartojimo efektyvumas apskaičiuojamas norimus gautus apšvietimo ar vėsinimo rezultatus dalijant iš pradinės energijos sąnaudos. Pavyzdžiui, kaitrinės lemputės energijos efektyvumas yra maždaug 5% (didžioji dalis energijos iššvaistoma gaminant šilumą), LED lempos – daugiau nei 30%, o šaldytuvo – nuo ​​20 iki 50%. Apskritai elektros energijos gamybos efektyvumas yra apie 39%. Kuo didesnis procentas, tuo efektyvesnis procesas.

Norint ką nors apskaičiuoti, reikia formulės

Tas pats pasakytina ir mokantis apie pastato energinį efektyvumą. Energijos vartojimo efektyvumo formulė yra tokia: Energijos vartojimo efektyvumo formulė gali būti naudojama įvairioms formoms, tokioms kaip elektros energija, šilumos energija, vidinė energija, kinetinė energija, šviesos energija ir kt. Pagal energijos tvermės dėsnį energijos negalima nei sukurti, nei sunaikinti – tik paversti iš vienos formos. energijos kitam. Todėl gali būti paprasčiau galvoti apie „norimą produkciją“, o ne „produktą“. Energijos konversijos proceso metu tam tikras energijos kiekis iššvaistomas dėl negrįžtamumo. Energijos vartojimo efektyvumo genijus yra ketinimas supaprastinti šį procesą, siekiant sumažinti atliekų kiekį.

Užsakymo Nr. KMC220167

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: