Organizatorių archyvo nuotr.

Tikėtina, jog, pagaliau susikaupę generalinei tvarkai ir atėjus vadinamojo tamsiojo kambariuko eilei, susidūrėte su didesniu ar mažesniu kalnu dėžių, kuriose kažkas buvo supakuota. O šių turinys, jei gerai pagalvotumėte, buvo iš tiesų įvairus: pradedant maisto produktais ir baigiant buitinės elektronikos prekėmis. Kartoninės pakuotės (tiesa, netrukus paaiškės, jog tai nėra tikslus šių apibūdinimas) dėl savo universalumo bei visos eilės kitų patrauklių savybių sulaukia didelio populiarumo, tad ir dėžių ir dėžučių gamyba –„Megapakas“ veiklos sritis, kurioje, dėl užsakymų gausos, darbuotojai vos spėja suktis.

Kartoninių dėžių mes neturime!

Kai jūs, būdamas verslininkas, ieškantis kartoninių pakuočių ir kreipęsis, atrodo, į tos srities specialistus ir sulaukęs tokio atsakymo, tikriausiai liktumėte šiek tiek sutrikęs. Tiesa, jei tokį teiginį išgirstumėte iš įmonės atstovų, tai tikrai nebūtų nemandagumo gestas ar noras jūsų atsikratyti, o greičiau patikslinimas, jog jų siūlomos pakuotės yra gaminamos ne iš paprasto, o gofruoto kartono.

Raktinis žodis būtent ir yra „gofruotas“. Jei paprastas kartonas tėra vientisas storesnio popieriaus lakštas, tai gofruotą kartoną sudaro, priklausomai nuo sluoksnių skaičiaus, atskiri gofruoto (banguoto) ir lygaus kartono lakštai. Pakavimo rinkoje populiariausias yra trijų bei penkių sluoksnių gofrokartonas. Naudojamas ir dvisluoksnis kartonas, pagamintas iš vieno lygaus bei vieno banguoto lakšto, tačiau, dėl savo savybių, pastarasis naudojamas kaip pakavimo medžiaga, didinanti saugumą transportuojant, o ne „savarankiška“ dėžė. Trijų sluoksnių kartonas, priklausomai nuo profilio aukščio, žymimas „E“, „B“, „C“ raidėmis, penkių sluoksnių – „BE“, „CE“. Kaip jau supratote, kuo storesnis gofrokartonas, tuo jis tvirtesnis ir pajėgus atlaikyti didesnių masyvių daiktų svorį.

Gofruotas kartonas, lyginant su paprastu, pranašesnis ne tik savo sandara. Tiksliau, būtent pastaroji ir lemia gofro „viršenybę“ prieš minėtą konkurentą, nes:

· pasižymi didesniu atsparumu drėgmei;

· išsiskiria didesniu patvarumu;

· yra universalus, tinkamas tiek įvairaus svorio, tiek gabaritų daiktų transportavimui ir sandėliavimui;

· yra gerokai draugiškesnis aplinkai: gaminamas iš perdirbtų medžiagų, nedažomas kenksmingos sudėties dažais, gali tarnauti ir kitų funkcijų atlikimui (pavyzdžiui, tapti daiktadėže).

Galima supakuoti kone viską

Jei klientas, norėdamas apibūdinti savo poreikius, teištaria žodį „dėžė“, su pakuotes gaminsiančios įmonės atstovu dar laukia ilga diskusija apie tai, ko konkrečiai pageidaujama. Gofrokartoninės dėžės pasižymi stebėtina įvairove kalbant apie jų dydį, formą bei pritaikymo galimybes. Norint, jog diskusija būtų sklandesnė bei greitesnė, pakavimo pramonėje yra naudojamas vadinamasis „FEFCO“ katalogas, bendras visose šalyse. Pastarajame itin sudėtingai atrodančios pakuotės bei šių išklotinės yra sugrupuotos į atskiras grupes bei tipus, kuriems priskiriamas individualus kodas. Klientams nebereikia žodžiais „piešti“ savo norus, užtenka pasakyti reikiamo produkto numerį.

Dėžės picai bei kitiems maisto produktams, namų apyvokos ir ūkinėms prekės, elektronikos ar itin trapiems gaminiams, o gal – didelių gabaritų daiktams. Gofruoto kartono dėžės – bene pats universaliausias sprendimas kalbant apie pačių įvairiausių daiktų, kuriems, norint užtikrinti maksimalų saugumą, reikalingos atitinkamos laikymo sąlygos.

Daiktus, saugiai tūnančios gofrokartono pakuotėse, galima drąsiai transportuoti net ir itin didelius atstumus. Tad, nieko keisto, jog šių pakuočių išpopuliarėjimas turėjo itin svarbų vaidmenį kalbant apie eksporto srities plėtrą. Dėžės – itin patogus ir talpus būdas efektyviam sandėliavimui. Galiausiai, „Megapakas“ gaminamos gofruoto kartono pakuotės dažniausiai yra padengiamos ir atitinkama spauda, kuria siekiama ne tik nurodyti, kas yra viduje, tačiau išskirti, kokiam gamintojui priklauso vienas ar kitas produktas.

Užsakymo Nr. KMC210043

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: